keresés a weboldalon

Rendhagyó óra a Zrínyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendhagyó óra a Zrínyiben

2008 április 05 - szombat
A Zrínyi gimnázium hatodikasai rendhagyó technika óra keretében, a Hadnagy művészházaspár védőszárnyai alatt az iparművészetek világában tettek rövid kiruccanást. Hónapok óta készültek egy kreatív délelőtt lebonyolítására, amikor is a lányok a textilképek, a fiúk a fa mozaikok területén engedhettek teret a fantáziájuknak.

Hadnagy György belsőépítész és H. Póka Emőke textilművész már vezetett hasonló foglalkozást Luxemburgban pozitív tapasztalatokkal, ezt szerették volna átvinni a hazai gyakorlatba. Az említett osztályhoz több személyes szál is fűzi az alkotókat, így esett rájuk a választás.

– Az anyag megismerése, elrendezése, a ritmus és harmónia kialakítása volt a foglalkozás lényege – mondta H. Póka Emőke. – Nagyon lelkesek voltak a gyerekek, ez látszik is a munkákon. Több órán keresztül, szünet nélkül dolgoztak. Mindenki belevitte a képekbe a saját világát, mely még a korosztálynak megfelelő mesés fantáziákat és ennek megfelelő színvilágot tükröz.

– Ez az a korosztály, melyben benne van már az újat alkotás, új területek kipróbálásának vágya – fűzte hozzá Hadnagy György. – Kíváncsi voltam mennyire élvezik az iparművészet terén tett kis kalandot. Meglepően ügyesek voltak a gyerekek.

Az osztályfönök, Karáth Anita, aki versei révén szintén ismert, megjegyezte, nem kiemelten rajzzal foglalkoznak tanítványai, bár van közöttük néhány rajzszakkörös, akik előnyökkel bírnak az alkotás területén.

Az elkészült munkákból a hónap közepén kiállítást szerveznek az iskola első emeleti galériájában. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: