keresés a weboldalon

Rendkívüli Dök-gyűlés a Landorhegyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendkívüli Dök-gyűlés a Landorhegyiben

2012 november 09 - péntek
Nemrég rendkívüli Dök-gyűlésre került sor iskolánkban. Azért volt kivételes, különösen számomra, mert a diákönkormányzat vezetőjeként és a Landor Lapok riportereként találkozhattam és beszélgethettem Balaicz Zoltán alpolgármester úrral.

Az iskolai diákönkormányzat tagjai előtt olyan kérdéseket tehettem fel neki, amelyek bennünket, diákokat érdekelnek.
Örültem, hogy az alpolgármester úrnak jó tapasztalata van a landorhegyis diákönkormányzati képviselőkkel kapcsolatban, sok értelmes javaslattal állnak elő.
Megtudtuk, hogy ő a főiskolán kapcsolódott be ebbe a munkába, a hallgatói önkormányzat tagjaként. Felnőttként eszébe sem jutott, hogy politikus legyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola magyar – történelem szakán végzett.
Nagyon hálás Csapó Bélának, a Széchenyi István Szakközépiskola akkori igazgatójának, hogy középiskolai tanárként el tudott helyezkedni. Jelenleg is ott tanít történelmet. Ez azért is jó, mert folyamatosan látja, mi történik az iskolában, közvetlenül találkozik a tanárok és diákok véleményével.
Elmesélte, hogy néhány évre rá kapta a felkérést, hogy először a Felsőoktatási Közalapítvány igazgatója legyen, majd 2006-ban önkormányzati képviselőnek valamint az Oktatási Bizottság elnökének választották, aztán 2010-től alpolgármesternek.
Érdeklődve hallgattuk, amikor Balaicz Zoltán egykori szónokversenyen elért sikeréről beszélt. Ő tényleg nagyon értelmesen, meggyőzően tud szólni hallgatóságához!
És hogy mire tanítana bennünket, diákokat?
A leglényegesebb szerinte az egymás iránti elkötelezettség, a szolidaritás, a közösség fontossága. Az értékek megőrzése: a jó barátság, a szeretet, a szülők megbecsülése. Megbízni azokban, akik jót akarnak nekünk. És nem szabad megfeledkeznünk a jövőt biztosító tanulásról sem!
Jó volt hallani mindezeket egy olyan ember szájából, aki tényleg hivatásának tekinti munkáját, városunk életének irányítását. Példát vehetünk róla!
Emlékezetes marad ez a találkozó mindannyiunk számára.
Tóth Bence
8. c 
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: