keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rendkívüli közgyűlés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendkívüli közgyűlés

2010 július 25 - vasárnap
A Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztása volt az első napirend az önkormányzat július 23-án megtartott rendkívüli közgyűlésén. A képviselők dr. Pápai Ferencet, dr. Török Ferencet és dr. Kecskés Gábort választották a testületbe, póttagnak pedig dr. Király Lászlót.

A közgyűlés egyetértett a „Zalaegerszeg és térsége szennyvízelvezetési és kezelési projekt” 2011. december 31. napjáig történő hosszabbításával a maradványösszegek felhasználása céljából. E projekt záró szakaszához érkezett, jelenleg a záródokumentum összeállítása zajlik.

Mint Rigó Csaba, a társulás elnöke elmondta, ennek ellenére a társuláshoz folyamatosan érkeznek további lakossági igények, az eddig regisztráltak mintegy 65 millió forintot tesznek ki. Az új bekötések mellett az apátfai városrészben csőcsere vált szükségessé 25 millió forint, értékben, ezen kívül a Zalavíz Zrt. szagtalanítással kapcsolatos műszaki fejlesztési munkákat jelzett 30 millió forint összegben.

Önkormányzati igény is jelentkezett, az Avas árok egy részének zárttá tétele, mintegy 58 millióba kerül.
A projekt záró szakaszában mintegy 626 ezer EUR maradványösszeggel számolnak. Ennek felhasználásához a 10 százalékos önrészt az önkormányzat vállalja.

Mivel a záró szakaszban jelentkező munkák kizárólag Zalaegerszeget érintik az önkormányzati társulás többi tagjára, nem vonatkozik az önrész vállalása. A hosszabbítási kérelem jóváhagyása esetén további 170 millió forint összegű beruházás valósítható meg.
A városi közműfejlesztések hatásairól – úthelyreállítások, közlekedési nehézségek – is szó esett a közgyűlésen.

Dr. Gyimesi Endre polgármester jelezte, inkább örülni kellene, hogy ennyi helyen folyik beruházás Zalaegerszegen, ugyanakkor neki sem tetszik, és nem is ért egyet azzal, amikor olyan helyen bontanak fel útszakaszt, ahol néhány éve újították fel a burkolatot.

A közgyűlés döntött arról, hogy támogatja a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi költségtérítéses képzésére jelentkező pótfelvételis hallgatókat. Mint Gyutai Csaba alpolgármester fogalmazott, erősíteni szeretnék a műszaki felsőoktatási képzést, ezért 9-11 hallgatóra számítanak, akiknél vállalja az önkormányzat a fejenkénti 180 ezer forintos – első két féléves – költséget.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: