keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rendőrségi közlemény

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendőrségi közlemény

2006 március 26 - vasárnap
A szombat délutáni labdarúgó-mérkőzést megelőzően a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai összesen 11 főt állítottak elő a kapitányságra csoportos garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az adatok szerint a gyanúsítottak a délután folyamán a belvárosban kirakatot törtek be, autót rongáltak meg, illetve bántalmaztak egy zalaegerszegi személyt, akinek ennek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett. Emellett a gyanúsítottak közül egy fővárosi férfi is könnyebben sérült, az adatok szerint ő sérülését a kirakatüveg betörése során szerezte. A keletkezett anyagi kár becslések szerint kb. 300.000 forint.

A mérkőzést követően, amikor a vendégszurkolók még a szektorukban tartózkodtak, a stadion mögött elvonuló hazafelé tartók közül mintegy 60-80 fő kövekkel dobálta meg a vendégszektort. A biztosításra kivezényelt zalaegerszegi rendőrök testi kényszer és gumibot alkalmazásával megfékezték a további indulatokat, verekedésre nem került sor. A rendőrök a két szurkolótábor elvonulását végig biztosították. Az eset kapcsán sérülésről nem érkezett jelentés.

Tartalom megosztása: