keresés a weboldalon

Rengeteg pályamű érkezett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rengeteg pályamű érkezett

2006 december 14 - csütörtök
A korábbi évekhez hasonlóan, harmadik alkalommal írt ki környezetvédelmi pályázatot az önkormányzat, melyre a városban élő fiatalok a természeti értékeket bemutató rajzokkal, festményekkel, fotókkal, filmekkel, valamint esszékkel jelentkezhettek. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését a minap tartották az Apáczai ÁMK-ban.

A zalaegerszegi önkormányzat célja, hogy a város természeti, ökológia értékeit megőrizze a jelen, illetve a jövő nemzedéke számára, de lényegesnek tartja az emberek életminőségének javítását. E folyamat legfontosabb szereplői, alkotói és remélt élvezői a gyermekek, akik részére ebben az évben is meghirdették a környezetvédelmi pályázatot. Szép számmal érkeztek pályamunkánk a kiírásra, s végül három kategóriában értékelték az alkotásokat, ám számos egyéni díjat is átadtak a szervezők.

A díjkiosztónak – ahol az érdeklődök több művet megtekintehettek – az Apáczai ÁMK adott otthont, melyen elsőként az intézmény igazgatója, Bogdán Marianna köszöntötte a megjelenteket. Gyutai Csaba alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a gyerekek azok, akik az előttünk álló időszakban sokat tehetnek a környezetvédelemért, s környezettudatos magatartás népszerűsítésért. A közelmúltban a Yale és a Columbia egyetem készített egy felmérést, amely azt vizsgálta, hogy egyes országok milyen komolyan kezelik a környezet megóvásának kérdését. Magyarország itt a 33. helyen végzett, így bőven akad behoznivalónk, fogalmazott az alpolgármester, majd hozzátette: az ügyben csak közösen lehet komoly eredményeket elérni, de ami nagyon fontos, hogy először mindenki a saját lakóhelye környékén tegyen valamit a környezetért.

Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke szintén a környezetvédelemre buzdította az ovisokat és iskolásokat, és gratulált a szép pályamunkákhoz. Ezt követően kihirdették a végeredményt. A 3-7 évesek kategóriájában a Mikes Kelemen utcai óvoda, a 7-14 esztendősök között a Landorhegyi-iskola, míg a 14-18 évesek kategóriájában a Kölcsey Ferenc Gimnázium végzett az élen. (Zala-Lap Kft., P. Sz., P. K. E.)

Tartalom megosztása: