keresés a weboldalon

Robbantottunk a harmadik negyedben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Robbantottunk a harmadik negyedben

2009 november 22 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Marso Vagép NYKK 93-73 (21-20, 15-16, 30-9, 27-28) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Kapitány, Márton, dr. Páli. ZTE: Hinnant (11), Watson (15), Wilson (13/9), Kámán (19/15), Trepák (12/6). Csere: Tóth Á. (8), Gáspár (2), Simon (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Nyíregyháza: Gennie (13/6), Siska, Szarvas (14/12), Henderson (10), Wiley (18/3). Csere: Sitku (5/3), Doyne(13). Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Az első percekben a vendégek vezettek. A ZTE játéka támadásban és védekezésben egyaránt döcögött. A kék-fehérek az 5. percben vették át 14-12-re a vezetést, de elhúzni nem sikerült a nekik. A második negyed elején a vendégek Szarvas tripláival – egymás után négyet dobott a nyírségi játékos – 25-32-re is vezettek. A ZTE csikorogva, nagy nehézségek árán felzárkózott és döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A nagyszünetben a szurkolók többsége azt találgatta, hogy vajon sikerül-e elkapni a zalaiaknak azt a bizonyos fonalat? Nos, Kámán zsinórban dobott négy triplájával ellépett a ZTE, miközben Trepák és Wilson is a kipontozódás szélére került. Szárnyalt támadásban a hazai együttes, a vendégek alig találtak a gyűrűbe. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A befejező negyedben a védekezésre kevés energiát fordítottak a csapatok, „kosáreső” volt a pályán. A ZTE végül is Kámán vezérletével hozta a kötelezőt.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – A harmadik negyedben robbantottunk és biztosan nyertünk. A Nyíregyháza még sok borsot tör majd a többi csapat orra alá.

Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: – A harmadik negyed elején mi kihagytuk a lehetőségeinket, Kámán tripláival a ZTE elhúzott, ez döntött.

Baki Gergely: – Akárcsak Debrecenben, nehezen találtuk meg a játék ritmusát. A harmadik negyedre összeállt a védekezésünk, jól dobtunk, innen kezdve biztossá vált győzelmünk.

Gáspár Dávid: – Az első két negyedben kerestük önmagunkat, nem jöttek be a kinti dobások. A 3. negyedben feljavult a védekezésünk, Kámán Tamás pedig támadásban remekelt, így nyertünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: