keresés a weboldalon

Roma Fotókiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Roma Fotókiállítás (Videó)

2013 június 20 - csütörtök
XIX.-XX. Századi Zalai Roma Fotókiállítás címmel nyílt tárlat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Heltai Roland gyűjtése a helyi romák életében nyújt bepillantást. Az ünnepélyes megnyitón fórumot tartottak a családfa feltérképezés fontosságáról is.

A zalaegerszegi romák életébe nyújt bepillantást a zsinagógában rendezett 19-20. századi roma fotókiállítás. Heltai Roland gyűjteménye olyan képekből áll, amelyeket a helyi családok évtizedeken keresztül őriztek. Többek között portrékat,  színjátszó csoport képit, és második világháborús felvételeket láthat a közönség. A kiállítás-megnyitó látogatóinak zöme felismerhette egy-egy rokonát ismerősét is. A gyűjtők célja, hogy mozgósítsák a roma közösséget és további képek kerüljenek elő a fiókokból padlásokról.   

A kiállítás-megnyitón részt vett Gyutai Csaba polgármester is, aki elmondta: Zalaegerszegen 600 roma él, zömében lováriak, az ő kultúrájukat is őrizni kell.


A kiállítást követően fórumon vehettek részt az érdeklődők, akiket családfájuk feltárására és további dokumentumok gyűjtésére bíztattak a szervezők.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: