keresés a weboldalon

Ropi könyvek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ropi könyvek

2013 október 08 - kedd
Az Egy ropi naplója című könyvsorozatról van szó. Ebben ropi – Gregory Heffley – egy 12-15 éves mai kisfiú, akinek különböző történetei jelennek meg az egyes részekben. Jeff Kinney írta ezt a jó kis sorozatot. Az Alexandra könyvesboltban tehetnek szert rá akik szeretnék elolvasni. Én mindenkinek ajánlom!

Egy ropi naplója

Főhősünk nagyon híres ember akar lenni, de még csak egy hatodik osztályos ropi. (Ropi azt jelenti, hogy sanyarú az élete.) Van egy barátja, akit Rowley-nak hívnak. Greg mindig ráhagyja az alja munkát. Egy kosárlabda pályán ékeskedik egy romlott sajtdarab, amiről a gyerekek azt találják ki, hogy aki megérinti a sajtot, az elindít egy járványt, amit sajtostapinak neveznek el. Halloweenkor Greg és Rowley kikezd egy gonosz tinibandával. A banda tagjai arra kényszerítik Rowley-t, hogy egyen a sajtostapiból.

Rodrick, a király

Ropi itt hetedik osztályos. Greg szemet vet egy csinos szőke lányra, Holly Hills-re. Szeretne a lány kedvére tenni, de a bátyja, Rodrick mindig elrontja a dolgot. Rodrick egy bandában dobol. A nagy fellépésükön viszont anyukája tönkreteszi a koncertet egy nem tervezett tánccal, amit Greg feltölt a net-re. Ezért Rodrick elmondja Greg nyári titkát az egész iskolának: kukkolónak nézték és a rendőrség elvitte.

Az utolsó szalmaszál

Ropi itt a hetedik osztály végén van. Apukája megfenyegeti, hogy katonaiskolába küldi. Greg viszont csak azért, hogy ne kerüljön oda, beiratkozik cserkésznek. Sajnos amikor megmutatná, hogy semmi szükség a katonaiskolára, lebetegszik. Szerencsére van még egy esélye: apukáját elviszi az erdőbe táborozni. Megint bakot lő: autójuk lerobban, így egy motelben kell aludniuk. Rodrick is velük tartott. A helyzet még rosszabb lesz. Rodrick Greget egy szál alsónadrágban kilöki az ajtón, és nem engedi vissza a szobába. Végül apukája segít rajta.

 
Kutya egy idő

Itt Greg nyolcadik előtti nyári élményeiről ír. Rowlwy elhívja Greget egy üdülő klubjába, ahol 83 dollárba kerülnek az általuk megivott koktélok. Pénzük nem volt, úgy gondolják, hogy ledolgozzák az árát: lenyírják a füvet a szomszédnál. Megint Rowley végzi az érdemi munkát. Ezt megelégelve otthagyja Greget, hogy ő is dolgozzon. Végül a nyár egész jól eltelik.

Szerintem ez a könyvsorozat nagy sikert fog elérni, hiszen egy mai kisfiúról szól mai gyerekeknek.

Csiszár Soma Levente 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: