keresés a weboldalon

Röplabda: Bronzérmes a ZTE RK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Röplabda: Bronzérmes a ZTE RK

2016 május 23 - hétfő
A tornarendszerben zajló másodosztályú röplabda bajnokság, záró fordulóját Somogyjádon rendezték. A ZTE RK célja a bronzérem megszerzése volt.

Az utolsó fordulóban a házigazdák mellett a ZTE RK és a Szombathely ESE csapatai mérkőztek egymással. Az első körben a zalaiak a házigazdákkal találkoztak. Az első három szettben szoros csatát vívtak a csapatok és a hazaiak 2-1-re vezettek. A negyedik szettben több játékvezetői döntés is a ZTE-t sújtotta és a fiúk kizökkenve a ritmusból simán elvesztették a játszmát és így a mérkőzést is.

Somogyjád – ZTE RK 3:1 (22, -22, 23, 6)
NB II-es férfi röplabdamérkőzés. Somogyjád. Jv.: Szabó A., Kiss.
ZTE RK: Horváth R., Németh, Molnár, Koós, Gyenes, Horváth D. Liberó: Légrádi. Csere: Kovács, Dibusz, Markó. Edző: Domokos Lajos.

A ZTE a második találkozón, a közvetlen rivális Szombathely csapatával játszott. A mérkőzés tétje nagy volt, hiszen amelyik együttes nyer, az a bronzérmes. Igazi rangadót vívott a két csapat. A ZTE szerzett vezetést, majd a következő két szettet elvesztette. A negyedik játszma a hétvége legnagyobb csatáját hozta. A vasiaknak több labdája is volt a mérkőzés megnyeréséhez, amelyet a zalaiak hárítottak és végül egyenlítettek. Az utolsó szettben megtáltosodott a ZTE és szinte lesöpörte ellenfelét a pályáról. Győzelmével a tavalyi ezüst után idén bronzérmet szereztek a fiúk.

ZTE RK – Szombathelyi ESE 3:2 (16,- 21, – 14, 25, -8 )
NB II-es férfi röplabdamérkőzés. Somogyjád. Jv.: Kiss, Szabó A.
ZTE RK: Horváth R., Németh, Molnár, Koós, Gyenes, Horváth D. Liberó: Légrádi. Csere: Kovács, Dibusz, Markó. Edző: Domokos Lajos.

Domokos Lajos: – A fiúk a maximumot hozták ki magukból és megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet a bajnokságban. Összességében elégedett lehetek, de egy jobb szezonkezdettel fényesebb éremért is harcba lehettünk volna.

A csapat még edzésben marad és június közepén immár a strandröplabda szezonnal a teremből a szabadban folytatják a játékot.

Jóna István

Tartalom megosztása: