keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rosszcsontok a színpadon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rosszcsontok a színpadon

2006 november 22 - szerda
Decemberben számos érdekes és szórakoztató program várja az Apáczai ÁMK-ba látogatókat. Ebben az esztendőben is megrendezik az alsós diákok körében nagy népszerűségnek örvendő Huncutfesztivált, szerveznek alkohol és drogmentes éjszakát, míg a zenekedvelők Köves Dóra és Hajdú Sándor közös zenés estjét láthatják.

A tavalyi esztendő után, második alkalommal rendezik meg a Huncutfesztivált az intézményben, ahol különböző műfajokban alsó tagozatos tanulók lépnek a közönség elé. Kántor Dóra, az Apáczai ÁMK művelődésszervezője elmondta, szeretnének bemutatkozási lehetőséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akiknek máshol nem nyílik alkalmuk erre, így nehezen jutnak sikerélményhez. A vers-, és mesemondó, valamint a további versenyekre várják a félénk kisdiákokat, a „rosszcsontokat”, valamint a lámpalázas nebulókat. A 2006. december 1-i rendezvényre még lehet jelentkezni, ahol mindenkit emléklappal, és egy kis vendéglátással jutalmaznak.

December 1-én folytatódik a Tiszta éjszaka elnevezésű programsorozat is, melynek legfőbb célja, hogy a hétvégén, utcán csellengő fiatalok számára értelmes időtöltést kínáljanak. Az Apáczai ÁMK ezeken az estéken kinyitja kapuit, azaz az intézményben szívesen látnak minden olyan ifjoncot, aki szeretne csocsózni, pinpongozni, vagy éppen csak egy meleg teát kíván elfogyasztani. 2006. november 17-én szerveztek már ilyet a ÁMK-ban, akkor 20-25 fiatal töltötte itt az estét. A tervek szerint kéthetente rendezik meg ezeket a nyitott éjszakákat, és januárban, illetve februárban is szeretnék megtartani az összejöveteleket.

December 8-án 19 órától a zenekedvelőket várják az Apáczai ÁMK-ban. Köves Dóra és Hajdú Sándor „Gyűrött viszonyok – Sanzonok és songok” címmel közös zenés estje bizonyára sok műfajkedvelőnek nyújt majd maradandó élményt.
Deecemberben szerveznek angol és német nyelvi „Ki mit tud?”-ot, a játszóházi sorozat keetében pedig a mézeskalácssütés kulisszatitkaiba kóstolhatnak bele a bátrabb fiatalok. December 16-án iskolások és családok részére hirdetnek karácsonyfadíszítő versenyt, ahol számos érdekes trükkel gazdagodhatnak a résztvevők az ünnepek előtt. A téli szünetben – december 27-én és 28-án – a sporté lesz a főszerep az ÁMK-ban, ekkor ugyanis focitornát és pinpongversenyt rendeznek. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: