keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sajtóközlemény

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sajtóközlemény

2011 június 28 - kedd
A Kentaur Andráshida SC elnöksége a megyei I. osztályú labdarúgó csapat bravúros bajnoki győzelme kapcsán áttekintette a 2011-2012 évi bajnokságra történő nevezés ügyét.

A klub elnöksége úgy döntött, hogy a következő szezonra a megyei I. osztály küzdelmeibe nevezi csapatait.
 
Az alapos mérlegelés során számba vette a felsőbb osztályba lépés mellett és az ellen szóló érveket.
 
A feljebb lépés mellett szólt, hogy jobb pályákon, részben erősebb ellenfelekkel mérkőzhet a csapat.
 
Ellene szólt a magyar harmadosztályt körülvevő széleskörű érdektelenség, a magasabb költségek.

Még ma is élénken él bennünk az emlék, hogy az előző NB III-as szerepvállalásunk évei alatt milyen jelentős nézőszám-csökkenést voltunk kénytelenek elszenvedni.
 
Nem segítette az osztályváltás melletti döntést a harmadosztály sorsát érintő bizonytalanság a következő évek NB III-as csoportjainak számát illetően. A klub megítélése szerint szerencsés volna egyértelmű és világos jövőképet kialakítani az osztály középtávú szerepe, létszáma, csoportszáma tekintetében.
 
A Kentaur ASC nagy várakozással tekint az amatőr labdarúgást erősíteni szándékozó törvényhozási és szövetségi döntések elé. Kétségkívül egyszerűsíthette volna a döntéshozatalt amennyiben ezen döntések és azok részletei rendelkezésre állnának, a megjelent versenykiírások azonban egyenlőre ezek hatásait nem tükrözik.
 
A klub vezetése a következő évre a szakmai és a financiális területre vonatkozóan azt a célt tűzte ki, hogy a két területen egyidejűleg elérje a jelenlegi Bakony-csoport első harmadának nívóját.

Ez tehát a klub további fejlesztésének és erősítésének programját jelenti.

Ennek sikeres teljesítése jelentheti az alapot egy jövőbeli hasonló döntési helyzetben egy a mostanitól eltérő döntés meghozatalához, oly módon, hogy a klub meghatározó értékeit és meghatározó játékosait a Kentaur ASC képes legyen megtartani.
 
Ezzel párhuzamosan törekszik a klub a nézői érdeklődés további megerősítésére, a szurkolók még jobb kiszolgálására és a klubban sportolók számának további növelésére.

Utóbbiak érdekében a Kentaur Andráshida SC elnöksége úgy döntött, hogy az első osztály mellett új, felnőtt csapatot indít a megyei harmadosztályban is.
 
Kentaur Andráshida SC elnöksége

 

Tartalom megosztása: