keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sakk a sitten

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sakk a sitten

2005 május 18 - szerda
Napi problémáikról megfeledkezve tologatták a bábukat, ütötték a sakkórákat a megyei büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjai. A kezdetben szigorú tekinteteket a versenyszellem bódulata hatotta át.

A négyszeres csapatbajnoki győztes Hydrocomp Csuti Antal Sport Klub szervezésében pünkösdi sakkversenyt rendeztek a börtön lakóinak. A kupáért való megmérettetésre 20 elítélt, valamint előzetesen fogva tartott jelentkezett. A kezdeményezést örömmel fogadta a megyeszékhelyi bv-intézet vezetése is, akik a Börtön Népfőiskola által nemrég indított tanfolyama kapcsán már kedvező tapasztalatokkal rendelkeznek.

– Örömmel vettem ezt a kezdeményezést. Bár mi is rendszeresen szervezünk sportversenyeket, ám a sakk-kupa színvonalát emeli, hogy szakemberek irányításával bonyolódik le a rendezvény. Biztos voltam benne, hogy nagy érdeklődés kíséri majd a programot – mondta dr. Rózsás János, a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka.
Csiszár Zoltán, a Csuti Antal Sport Klub technikai vezetője a versenyen szerzett benyomásairól beszélt.

– Először jártam büntetés-végrehajtási intézetben, és nagyon érdekes érzéseket váltott ki belőlem az ottani hangulat. Szinte nem mertem a fogva tartottak szemébe nézni… A háromórás vetélkedőn többségében amatőr játékosok mérték össze tudásukat. A versenyt egyébként vidám hangulat jellemezte.
Első helyen Cs. János elítélt, második helyen B. Szabolcs, továbbá P. Sándor előzetesek végeztek. Jutalmuk többek között meghosszabbított beszédidő, készletvásárlási lehetőség, továbbá sakk-könyvek. Az eszközöket, úgy mint az órákat, a táblákat, valamint a díjakat a bajnokcsapat biztosította.
A sakkverseny osztatlan sikert aratott a fogva tartottak körében, így mind a börtönparancsnokság, mind a szép eredményeket magáénak tudó Csuti Antal Sakk Klub fontolóra vette, hogy ősszel megismétli a rendezvényt.

Tartalom megosztása: