keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segély helyett esély

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segély helyett esély

2006 április 04 - kedd
A város életében az egyik legfontosabb kérdés, hogyan tudunk közös erővel munkahelyeket teremteni, mit tud tenni ezért az önkormányzat – fogalmazott dr. Gyimesi Endre a Kontakt Humán Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón, ahol a munkaerő-kölcsönzés eddigi tapasztalatairól számoltak be.

Az egerszegi közgyűlés a zalaegerszegi vállalkozások foglalkoztatásbővítése és munkahelyteremtés érdekében januártól kedvezményes munkaerő-kölcsönzést vezetett be, a feladattal a Kontakt Humán Kft.-t bízta meg. A polgármester hangsúlyozta: a szerkezetváltás következtében három százalékról öt és félre ugrott a munkanélküliség -, még ezzel a számmal is a térségben a legalacsonyabb -, ezért úgy érezték, közvetlenül is be kell avatkozniuk a folyamat visszafordítása miatt. Addig lesz munkaerő-kölcsönzés, amíg ismét három százalék körüli nem lesz a munkanélküliség a városban.

Elhangzott, eddig 14 vállalkozás kereste meg a társaságot, 53 főnek a kölcsönzését kérve. Ebből már 23 dolgozóval szerződést kötöttek. Az idei városi büdzsében 30 millió forintot hagytak jóvá, ami körülbelül 80 ember foglalkoztatását jelenti. Fontos szempont, hogy a dolgozók nem minimálbérre vannak bejelentve, fizetésük 70-95 ezer forint között mozog.

Gyutai Csaba alpolgármester elmondta: a vártnál magasabb képzettségű embereket keresnek a vállalkozások. A munkabér 35 százalékát a város fizeti, és amennyiben a különböző bevételeket (adó, szja) is figyelembe vesszük, szinte önfenntartó a rendszer.

A tájékoztatón részt vevő Fejes Lajos, aki vállalkozása révén került kapcsolatba a munkaerő-kölcsönzéssel, arról szólt, milyen előnyök származnak számára abból, hogy szerződést kötött a Kontakt Humán Kft.-vel. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: