keresés a weboldalon

Segítenek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítenek (Videó)

2017 április 04 - kedd
Rászorulókat támogat idén is Zalaegerszeg önkormányzata. Hétfőn a Család- és Gyermekjóléti Központban 270 családnak adományoztak egyenként közel 8000 forint értékű tartósélelmiszer-csomagot. A mostani kezdeményezés célja, hogy húsvétkor mindenhol legyen étel az asztalon.

Az önkormányzat évek óta különböző típusú szociális támogatásokkal igyekszik segíteni a nehéz sorsú családokon – mondta az újságíroknak Tolvaj Márta alpolgármester, aki a jótékony akciósorozat ötletgazdája.


A csomagok többek között étolajat, margarint, száraztésztát, és édességet tartalmaznak. Zsolnai Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta:  körültekintően választották ki, hogy kiknek adjanak. Számított a gyerekek száma, a munkanélküliség, a tartós betegség vagy a tetemes hiteltartozás.


Az intézmény közel 700 rászoruló családon igyekszik rendszeresen segíteni.  Az önkormányzat pedig – az ígéretek szerint- a nyári táborozás költségeihez is hozzájárul. A gyermekvédelmi juttatásban részesülők tábordíjának 60 százalékát fizetik majd.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: