keresés a weboldalon

Segítenek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítenek (Videó)

2018 március 05 - hétfő
Első alkalommal csatlakozott a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetéhez a zalaiak. Megyeszerte több, mint 80 programmal várják a témában érdekelt szülőket és nevelőket. A zalaegerszegi nyitórendezvényen a „Gondolatok nevelői jógyakorlatokról” című kiadvány második kötetét mutatták be ma az Apáczai Művelődési Központban.

A pedagógiai szakszolgálat a köznevelési rendszer egyedülálló intézménye – hangzott el Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tankerületi igazgatójának köszöntőjében. Mint mondta, a 12 szakember által készített hasznos gyakorlatokat tartalmazó könyv azért jött létre, hogy segítséget nyújtson és eligazítást adjon a nevelésben.

 

Elsősorban a prevenció, azaz a megelőzés a cél – hangsúlyozta Gellén Melinda. A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója jelezte: sok szülő keresi fel őket különböző problémákkal, így időszerű volt az efféle segítségnyújtás.

 

Az egyhetes rendezvénysorozaton szülőklubokkal, nyitott foglalkozásokkal, tanácsadásokkal és konzultációkkal várják a pedagógusokat, bölcsődei nevelőket, gondozókat illetve a védőnőket.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: