keresés a weboldalon

Segítettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítettek (Videó)

2017 október 19 - csütörtök
Új KRESZ-parkot avattak a Radnóti-óvodában. A fejlesztés civil összefogásként a Belga Étterem és Söröző kezdeményezése nyomán valósult meg. A páterdombi intézménnyel együtt összesen 14 óvoda és a Béke Ligeti Általános Iskola játszótere is megújult.

Egész nyáron dolgozott a Belga Étterem és Söröző tulajdonosa, Zrinszki István által toborzott csapat. Csiszoltak, padokat és kültéri játékokat festettek, új homokozókat alakítottak ki, illetve térköveztek. A munkálatok befejeztével a gyerekek már birtokba vették a biztonságosabbá és korszerűbbé vált játszótereket.

Az óvodák örömmel vették a felajánlást, mivel valahol több évtizedes problémát oldottak meg. Az egyik legnagyobb beruházás a Radnóti-óvoda új KRESZ parkja. Ennek hasznosításáról Novákné Borsos Ildikó, a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda vezetője tájékoztatott.

Zalaegerszegen egyre több jótékonysági rendezvényt, s adománygyűjtést szerveznek. Gyakoriak továbbá azok a civil összefogások is, ahol egy-egy vállalkozó, vagy magánszemély indít programot. Utóbbira példa ez a fejlesztés – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A Zrinszki-család korábban is támogatott különböző sportegyesületeket és gyermekeket segítő szervezeteket. Most ezt a tevékenységet alapítványi formában folytatják.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: