keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segítség a rászorulóknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség a rászorulóknak (Videó)

2016 február 12 - péntek
Gyógyszertámogatást nyújt rászorulóknak – egészségük megőrzése és betegségük kezelése érdekében – Zalaegerszeg önkormányzata. A hozzájárulás összege – a közgyűlés február 4-i döntésének köszönhetően – júliustól több ezer forinttal emelkedik. Ily módon hátrányos helyzetűek százain segítenek havonta.

Egy nyilatkozatot kell kitölteniük azoknak, akik részesülni szeretnének a támogatásban. Az űrlap a város honlapján, a www.zalaegerszeg.hu-n az e-ügyintézés, formanyomtatványok menüpont alatt található.

A kérelmet – a szükséges dokumentumokkal együtt – az önkormányzat szociális osztályára kell eljuttatni, melyre postai úton, vagy személyesen van mód. A kedvező elbíráláshoz több feltételnek kell megfelelni – mondta el Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere.

A lehetőséggel érdemes élni, mivel a hozzájárulás összege jelentősen emelkedik a jövőben. Erre a célra csaknem 30 millió forintot különítettek el. A rendeletet hosszas és alapos előkészítő, illetve egyeztető munka előzte meg.

Az alpolgármester hozzáfűzte még: a támogatást a jövőben utalvány formájában adják, amit a város szinte minden gyógyszertárban be lehet váltani. Már csak egy patikával kell megállapodniuk.

M.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: