keresés a weboldalon

Segítség a rászorulóknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség a rászorulóknak (Videó)

2016 március 24 - csütörtök
Háromszáz rászoruló család jut adományhoz a napokban az önkormányzat és a Családsegítő Szolgálat jóvoltából. A tartós élelmiszerrel megtöltött csomagok egyenként nyolcezer, összességében pedig több mint kétmillió forint értékű felajánlásokat tartalmaznak.

Mint Zsolnai Judit intézményvezetőtől megtudtuk: A szolgálat mintegy 1000 nehézsorsú családdal áll kapcsolatban a zalai megyeszékhelyen. Közülük most azoknak jutott az adományból, akik napi szintű anyagi gondokkal küzdenek. A segítők ezért – a közelgő ünnepre is gondolva – a legalapvetőbb élelmiszerekkel töltötték meg a csomagokat.


Az önkormányzat tavaly hirdette meg „Gondoskodó Város” nevű programját. Ez a szociális rendszer átalakításán túl lehetőséget nyújtott arra, hogy támogatásban részesítse az ágazatban tevékenykedő szervezeteket – fogalmazott Tolvaj Márta alpolgármester.

A rászorulók ebben az évben további két alkalommal – iskolakezdéskor és karácsonykor – számíthatnak adományra. Az ehhez szükséges anyagi forrást a korábbi támogatásból megmaradt mintegy 4 millió forintból biztosítja majd a szolgálat.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: