keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segítség (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség (Videó)

2017 április 07 - péntek
Egyre népszerűbb a lakosság körében a 2003 óta működő Nemzedékek Kézfogása nevű támogatási rendszer – tájékoztatta televíziónkat Tolvaj Márta alpolgálmester. Mint hangsúlyozta, Zalaegerszeg önkormányzata életkortól függetlenül igyekszik segíteni a város lakóit.

Az év első napján 3 kisbaba jött a világra. Nekik biztosan jár az a vásárlási utalvány, amit babaápolási cikkekre, ruhákra, illetve nevelésüket szolgáló eszközökre lehet fordítani.

Az a zalaegerszegi anyuka is részesülhet a támogatásban, aki gyermekét nem a városban hozza világra. Neki azonban külön kérelmet kell benyújtania az önkormányzatnál – jegyezte meg Tolvaj Márta. Tavaly közel félezer, idén pedig eddig csaknem 170 csecsemő született. A házasságot kötő fiatal párok- úgy mint a korábbi években – idén is 10 ezer forint értékű utalványt kapnak. Emellett azoknak is segítenek, akik betöltötték a 62. életévüket és alacsony a nyugdíjuk. Tavaly félszáz, eddig pedig 15 nyugdíjast támogattak. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a városban minél többen házasodjanak, vállaljanak gyermeket és lehetőség szerint mindenkinél anyagi biztonságban teljenek a nyugdíjas évek.

N.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: