keresés a weboldalon

Segítség (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség (Videó)

2018 október 03 - szerda
Információs-koordinációs pontot adtak át Zalaegerszegen. A fogyatékkal élőket segítő szolgáltatás egy országos projekt keretében érhető el: a zalai megyeszékhelyen – a hatékonyság érdekében – két tanácsadót foglalkoztatnak.

Tájékoztatás a közszolgálatás bármely területéről, hírek az akadálymentes rendezvényekről, hozzáférés a mindennapi élet nehézségeit enyhítő juttatásokról, eszközökről és adatokról. Egyebek mellett ebben nyújt támaszt a Montázs projekt – mondta Kovács Zsuzsanna szakmai vezető.

Az ünnepélyes megnyitón Balaicz Zoltán kiemelte: a városnak fontos törekvése, hogy együttműködjön a fogyatékossággal élőket segítő szervezetekkel. Ennek érdekében rendszeresek a feladatok – jelezte a polgármester.

A kezdeményezésnek a Család- és Gyermekjóléti Központ ad otthont. Itt két szakember várja a hozzájuk fordulókat: Bonczné Őr Erzsébet és Gombosné dr. Tódor Ildikó fogyatékosságügyi tanácsadók.

 

A 2021 március végéig tartó projektre 3,3 milliárd forint áll rendelkezésre. Ennek részeként hozták létre azt a portált is, ahol – egyebek mellett – aktuális jogszabályváltozások és adatlap-kitöltési útmutatók találhatók.

Sz.É./T.S.

Tartalom megosztása: