keresés a weboldalon

Segítséget várnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítséget várnak

2006 június 14 - szerda
Naponta közel száz elhagyott kutya és húsz macska felügyeletét, gondozását végzik a zalaegerszegi Csilla dűlői állatmenhelyen. Varsóczi Judit, a „Bogáncs” Állatvédő Egyesület elnöke érdeklődésünkre megerősítette: nehéz helyzetben vannak, nem egyszerű a menhely működtetése, a három főállású állatgondozó fizetésének, az állatorvos tiszteletdíjának a kigazdálkodása. Nem beszélve az állatok etetéséről, ugyanis a Zalabaromfi évek óta segítette őket, ami évente több mint hárommillió forintot jelentetett az étkeztetésnél.

Félnek, ha megszűnne a cég, szinte kilátástalan helyzetbe kerülnének a kutyák. Szeretnének a területen fejleszteni is, a beteg, vagy éppen műtött kutyák számára egy úgynevezett elkülönítőt létrehozni, hogy elkerüljék a fertőzéseket. Varsóczi Judit azt mondja, felelősség az állattartás, sokan mégis kiteszik az útra a megunt kutyust, de az is előfordult, hogy egy dobozban öt újszülött kiskutyát találtak az állatgondozók a menhely kapujában. Néhány hónapja kérelemmel fordultak az önkormányzathoz, segítséget kérve az állatmenhely működtetéséhez és fejlesztéséhez. Bizony, több millió forintra lenne szükségük.
Az állatmenhely igényével Tombi Lajos alpolgármester foglalkozik. A közelmúltban munkatársaival bejárták a területet, ahol rendezettséggel, teljesen megfelelő szakmai munkával találkoztak.

– Fejlesztési és működési igénye van az egyesületnek. Sajnos, annyi pénzt, amennyit szeretnének és amennyit én is adnék szívem szerint, ebben az évben nem tudunk biztosítani. Nyár végén, szeptember elején kétszer kétmillió forinttal segítjük az állatmenhely munkáját. Ez egy rövid távú segítség. Ugyanakkor az állatmenhely bővítéséről érdemes többet beszélni. Most azt vizsgáljuk, egyáltalán merrefelé bővíthető a terület, mert az állatmenhely fekvése meglehetősen szűk. Hosszú távon az lenne a megoldás, ha a következő ciklusban egy új helyen – akár az új depónia mellett – alakítanánk ki egy korszerű állatmenhelyet. Gondolkodjunk közösen ezen. Tudom, hogy nehéz körülmények között gondozzák a kutyákat és hogy szükség van a civil szervezetek, magánemberek segítségére. Szívesen közreműködök különböző akciókban is, ha ezt igénylik. Kérem a zalaegerszegieket, az állatokat szerető embereket, segítsenek ők is!
A „Bogáncs” számlaszáma: Zalavölgye Takszöv.: 75500258- 10824205.

Tartalom megosztása: