keresés a weboldalon

Semmelweis-napi elismerések Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Semmelweis-napi elismerések Zalaegerszegen

2010 július 02 - péntek
Az orvostársadalom egyik legjelentősebb személyéről, Semmelweis Ignácról, az „anyák megmentőjéről” emlékeznek születésnapja alkalmából minden évben július 1-jén. Ekkor kerül sor az egészségügyi dolgozók közül a legkiemelkedőbbek díjazására, és aktuális kinevezések átadására. Az idén 34 elismerést és 9 kinevezést ünnepelhettek a zalaegerszegi megyei kórházban.

– Semmelweis üzenete a mának: az emberszeretet, a hősies segíteni akarás, a lelkiismeretesség és a megelőzés fontossága – mondta köszöntőjében dr. Csidei Irén főigazgató miközben a napi gondokkal küszködő kórház elmúlt évét elevenítette fel. – A több mint egy milliárddal kevesebb éves bevétel rányomja bélyegét a napi munkára. A drasztikus elvonások következtében létrejött színvonal csökkenésért ki vállalja a felelősséget?

A várakozási listák miatt mikor telik be a pohár? Kik fognak és milyen körülmények között gyógyítani 8-10 év múlva? – tette fel a súlyos kérdéseket a főigazgató, miközben hangsúlyozta: a hivatástudat és az orvosi eskü működteti a 24. órában lévő egészségügyet. Hozzátette, a fenntartó megyei önkormányzat erőn felüli támogatásának köszönhetően várhatóan ősszel elkezdik a sürgősségi osztály építését, illetve 12 új orvost fogad az intézmény.

Az eszközfejlesztések terén főként az alapítványok segítségére hagyatkoznak. Így az ISPITA mellett a Gyermekrák Alapítvány közel 120 millió forintos támogatást nyújtott. A kuratórium elnökének, Balogh Istvánnak, Kórházi Emlékplakett átadással nyilvánítottak köszönetet ezért.
Zala Megyei Kórházért Oklevélben 11 dolgozó részesült, főigazgatói dicséretben 23 munkatárs. Minőségügyi ténykedésért két orvost emeltek ki, a szakdolgozói kamara elismerésében egy fő, nívódíjban hatan részesültek.

Az ünnepség végén három főorvosi és hat adjunktusi kinevezést adott át a főigazgató.
Elhangzott még, hogy Egészségügyi Miniszteri Kitüntetést vehet át július 8-án Budapesten dr. Császár Tamás, a krónikus belgyógyászat osztályvezető főorvosa és dr. Kovács Lajos szülész-nőgyógyász főorvos.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: