keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Serdülőcsapat a beköltözőkből

Zalaegerszeg címer
Hírek

Serdülőcsapat a beköltözőkből

2004 szeptember 08 - szerda
Zalaegerszeg fejlődő városrésze Botfa. Az itt élők gyakran társadalmi munkában is dolgoznak, hogy csinosabbá tegyék otthonaikat. A sportot kedvelők természetesen a focipálya és az azt kiszolgáló létesítmények környékén serénykednek.

– Botfán 1905-ben alakult meg az egyesület, az elmúlt mintegy száz év során végig volt focicsapata a községnek, előbb a járásiban, később pedig Egerszeghez csatolva a városkörnyékiben szerepeltek a labdarúgók – emlékezett a kezdetekre dr. Orsós Ferenc, a Botfai LSC elnöke.
– Kik alkotják a csapatot?
– Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a focicsapat és a többi együttes tagjai 98 százalékban botfaiak. Az a két százalék is botfai kötődésű. Itt született, csak később elkerült, de szívesen szerepel a botfai szakosztályokban.
– Milyen szakosztályok találhatók a foci mellett a klubban?
– Nyolc éve lettem a Botfai LSC elnöke. Két felnőtt focicsapatunk van. Az egyik a városkörnyéki bajnokság első osztályában játszik, a másik ugyanitt a tartalékok mezőnyében. Az utolsó két évben annyi fiatal költözött Botfára, hogy gyermekeikből sikerült egy serdülőcsapatot is alakítani. Az együttes idén először indul a megyei serdülőbajnokságban. A tavalyi idényben először szerepelt a megyeiben női csapatunk. A lányok nem a legjobb eredményt érték el, az első évet egyébként is ismerkedésnek tekintettük. A hölgyek derekasan küzdöttek, minden mérkőzésre teljes létszámban álltak ki, mindenképpen dicséretet érdemelnek. A focisták mellett van női és férfi tekecsapatunk. Az együttesek a városi szövetség bajnokságaiban szerepelnek.
– Milyen a létesítményellátottság?
– Egy füves és egy bitumenes pályával rendelkezünk. A létesítményeink alaposan kihasználtak. A füves pálya szinte mindennap foglalt. A létesítményt folyamatosan karban kell tartani. A gondnok mellett a játékosok is segítenek a pálya rendbetételében, karbantartásában. A nyári hónapokban az öntözés is sok pénzt emészt fel. Közösen kaszáljuk, öntözzük, hogy bírja az igénybevételt. A serdülőcsapatnak heti két edzése van. A hölgyek is két foglalkozást tartanak. A felnőttek egyszer tréningeznek a héten. A legszorgalmasabbak a gyerekek, akik szinte teljes létszámban vesznek részt az edzéseken.
– Tervek?
– A városkörnyéki bajnokság első osztályában szeretnénk stabil középcsapattá válni, a tehetséges fiatalokat pedig beépítjük az együttesbe. Terveink szerint amire a serdülőink felnőttek lesznek, arra az időre szeretnénk megcélozni a megyei B-osztályt, azután pedig az A-t.
– Anyagilag kik támogatják a csapatot?
– Legnagyobb segítőnk az önkormányzat. Nálunk sem a vezető, sem a játékos nem kap semmiféle anyagi juttatást. A szerelést biztosítjuk a játékosoknak, a többi pénzt a létesítmény fenntartására, nevezési díjak befizetésére fordítjuk. A vidéki mérkőzésekre személygépkocsikkal utazunk. A három-négy helyi szponzor főként szerelésvásárlással segíti a csapatot.

Tartalom megosztása: