keresés a weboldalon

Séta Boda László emlékére (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Séta Boda László emlékére (Videó)

2020 október 06 - kedd
Sétára indultak a szépkorúak a Városháza előtti térről. A túrán Boda Lászlóra, a Zala Megyei Idősügyi Tanács egykori elnökére emlékeztek. A résztvevők egyben a gyaloglás világnapját is ünnepelték.

Az október különleges hónap a szépkorúak számára, mert ekkor ünneplik világnapjukat, ami köré több rendezvényt is szerveznek. A koronavírus miatt azonban most – a kültérieken kívül – csaknem az összes programot törölték. Dr. Kocsis Gyula, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke elmondta: örülnek, hogy a gyaloglás napján tartott túrát lebonyolíthatták Boda László emlékére.

dr. Kocsis Gyula, elnök, Zala Megyei Idősügyi Tanács:

Basa Ferencné 85 éves, így ő számított a legidősebb résztvevőnek. Boda László munkásságát elismerő szavakkal méltatta.

Basa Ferencné:

Az eseményen jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, aki köszöntötte az időseket, és kiemelte az összetartás jelentőségét különösen a nehéz időszakokban. Mint rámutatott, a városvezetés számára fontosak az idősek, amit – egyebek mellett – az ilyen és ehhez hasonló alkalmak támogatásával fejeznek ki.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A csoport ellátogatott a Göcseji úti temetőbe, Boda László sírjához, ahol szép szavakkal és énekkel emlékeztek rá. Az időseknek a későbbiekben több eseményt szerveznek. Már „Covid 20” címmel meghirdették azt az irodalmi pályázatot, melynek témája a járványhelyzethez kötődik. Ennek eredményeit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

M.L./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: