keresés a weboldalon

Siker az Eötvös-napokon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Siker az Eötvös-napokon

2006 április 18 - kedd
A tizenhatodik alkalommal megrendezett Eötvös-napok idén is versenyekkel, vetélkedőkkel indultak. A város és városkörnyék több mint 300 diákja – egyebek mellett – matematikában, számítástechnikában, helyesírásban, valamint angol és német nyelvben mérte össze tudását. Külön érdekessége volt a német nyelvi versenynek, hogy a zsűrit az Eötvös-iskola osztrák testvériskolájának pedagógusai alkották.

Az Eötvös-napok rendezvényeire a koronát ezúttal is az Eötvös-műsor tette fel. Idén „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség” címmel mutattak be fergeteges előadást az intézmény tanulói.

– Kilencedik alkalommal szerkesztettük meg előadásunkat. Mintegy 200 tanulónk szerepel a műsorban, elsősök és nyolcadikosok egyaránt – tudtuk meg Pesti Lászlóné felkészítő tanártól. – „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség”, ez a témánk ezúttal. Úgy gondoljuk, hogy 2006-ban minden diák és minden ember boldog lehet ezen a földön. 2000-ben bemutatott Eötvös-műsorunk keretében megkoronáztuk István királyt. Ezúttal jelentjük István királynak, hogy pár év elteltével „él nemzet e hazán”. Ez a mottója, a lényege az idei produkciónak. Néptáncokkal, versekkel bejárjuk az országot. Azt kívánjuk tolmácsolni, hogy jó élni ezen a földön.
A díszelőadást több alkalommal is műsorra tűzték az Eötvös-napok keretein belül. (Zala-Lap Kft., P. P., Z. A.)

Tartalom megosztása: