keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sikeres a munkaerő-kölcsönzés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres a munkaerő-kölcsönzés

2010 március 14 - vasárnap
A zalaegerszegi közgyűlés zárt ülésen választotta meg a szavazatszámláló bizottság rendes és póttagjait: az 54 szavazókörben, mintegy 300 személyt. A megbízatás 2014-ig tart – jelentette be a közgyűlést követő sajtótájékoztatón dr. Kovács Gábor jegyző, aki beszámolt a legfontosabb testületi döntésekről is.

A munkahelyteremtés lehetőségeivel kapcsolatban kiemelte: döntöttek a képviselők az északi ipari parkban épülő inkubátorház működtetéséről, az üzemeltetés feltételeiről. E feladatot a Városfejlesztő Zrt. látja el a jövőben.

A Kontakt Nonprofit Kft múlt évi munkaerő-kölcsönzési tevékenységéről elhangzott: 2009. december 31.-ig 57 munkavállalót 62 alkalommal kölcsönzött a kft. 26 vállalkozáshoz. A 26 vállalkozásból 17 már legalább második alkalommal választotta a kedvezményes munkaerő-kölcsönzést. A munkavállalók munkaviszonyban töltött átlagos időtartama 4,6 hónap., és 22 százalékuk részmunkaidőben dolgozott.

A kölcsönzés túlnyomó többsége a szolgáltató iparba és a kereskedelem területére történt. A múlt év tipikus munkakörei: eladó, takarító, portaszolgálatos, felszolgáló. Lakossági észrevételek és panaszok nyomán a képviselő-testület a Zrínyi út nyugati, kórház felöli oldalán található fizető parkolóhelyek övezeti besorolását, módosította.

Jelenleg a Zrínyi utcán a Csány tér felől haladva az I. díjövezetbe tartozik az úttest nyugati szélén a Tomori Pál utcáig tartó szakaszon felfestett 19 parkolóhely, melyek óradíja 240 forint. A Tomori utcától délre a II. díjövezetnek megfelelő 100 forintos óradíjat kell fizetni. A képviselők úgy határoztak, legyen egységesen mindkét helyen 100 forint a parkolódíj.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: