keresés a weboldalon

Sikeres az Erzsébet-program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres az Erzsébet-program (Videó)

2014 szeptember 10 - szerda
Az Erzsébet-utalvány és a ráépülő Erzsébet-program Magyarország megújulásának egyik jelentős mérföldköve és fontos szimbóluma is egyben, mert egyszerre ésszerű, méltányos, igazságos és szolidáris. Ez Zalaegerszegen hangzott el, ahol a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a város és a megye képviselőivel közösen számolt be a program eddigi eredményeiről.

Európai szinten is az egyik legnagyobb, legjelentősebb szociális üdültetési forma az Erzsébet-program, amelyet az Erzsébet-utalványok bevételéből finanszíroznak. – mondta Guller Zoltán a Magyar Nemzeti Üdülési alapítvány kuratóriumának elnöke Zalaegerszegen.

Ez magas szám, így bátran mondhatják, hogy amit vállaltak, azt teljesítették, mondta az elnök. Zala megyében az idén 3000 ember és három üdülőhely volt részese a programnak. Erről már Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt.

A résztvevők közül sokan életükben nem voltak még ezekben, vagy hasonló fürdőkben. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere azt mondta, az Erzsébet-program Magyarország sikere, mert szociális támogatások hozama újabb szociális támogatásokat hoz, amiből a megyeszékhelyen élők is részesülnek.

Mint elhangzott, még nem ért véget az idei sorozat, hiszen most indult az Őszi kirándulás pályázat, amelynek keretében további kilencezer gyermek utazhat Zánkára és Fonyódligetre.

N.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: