keresés a weboldalon

Sikeres civilek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres civilek (Videó)

2016 május 24 - kedd
Mintegy 100 zalai civil szervezet részesült idén a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából. A nyertes pályázatok összértéke eléri a hetven millió forintot. A részletekről, illetve a megyében működő egyesületek és alapítványok munkájáról ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A megyében közel 2000 civil szervezetet jegyeznek, melyek tevékenysége többnyire a kultúrához, a sporthoz, illetve az ifjúsághoz kapcsolódik. Rajtuk kívül az egészségügyi, valamint a szociális feladatokat ellátó egyesületekre is fontos szerep hárul – hangsúlyozta Fülöp Attila. A nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint egyes mutatókban Zala az ország élvonalába tartozik.

Az önkormányzat jó kapcsolatot ápol a helyi egyesületekkel és alapítványokkal. Véleményük és észrevételeik ugyanis meghatározó szerepet játszanak a város életében – mondta Balaicz Zoltán polgármester.


A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2012 óta jogosult a Civil Információs Centrum név használatára. Munkájukkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a megyei szervezetek naprakész információkhoz jussanak – mondta Czotter Csabáné, a centrum vezetője.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán 24 zalaegerszegi egyesület összesen 17 millió forintot nyert működési költségeinek fedezésére.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: