keresés a weboldalon

Sikeres Dózsa-napok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres Dózsa-napok

2009 május 12 - kedd
A tanév végéhez közeledve három napon keresztül szórakozhattak a Dózsa-iskola diákjai a 24. alkalommal megrendezett Dózsa-napokon, melynek programját a tanárok és a DÖK közösen állították össze.

A táncos produkciókat felvonultató nyitóünnepségen a tanulókon, pedagógusokon kívül dr. Gyimesi Endre polgármester és Balaicz Zoltán, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke is részt vett, akik Makovecz Tamás igazgatóval együtt rövid köszöntőt is mondtak.

Otthonos, vendégeket szívesen látó iskolaként jellemezték az intézményt, ahol a hagyományőrzés, a kultúra és művészetek felé nyitás mellett mind nagyobb hangsúlyt kap a mozgás- és táncoktatás is. Ezért is választották ezt a műfajt a „Táncmorzsák” elnevezésű megnyitó alkalmával.

A Gála Társastánc Egyesület helyi tagjai, a hét éve működő néptánccsoport legifjabbjai, a 2. és 3. osztályos mazsorettek léptek színre az iskola aerobic- és fittballcsoportjával együtt.

A műsor után Németh Miklós grafikusművész, az iskola volt pedagógusa nyitotta meg a hagyományos grafikai tárlatot, méltatva a gyerekrajzok romlatlanságát az egyre sekélyesebb kultúrájú világban. Végül az intézményben 10 éve működő tűzzománc-szakkörösök legújabb nagy munkáját mutatták be. 

A színes programok között volt mozilátogatás, indiai élménybeszámoló, rendőrségi kutyás bemutató, sportversenyek, rendhagyó médiaóra, szívküldi, bolhapiac.

Megfelelő kampányt követően diáktanácstitkárt választottak, és házon belüli ének- és táncversenyen lehetett izgulni, szurkolni a szakértő tanárok alkotta zsűri előtt. Érdekesség, hogy az énekversenyre idén először fiúk is neveztek. Az év hangja Wohner Dóra 7. a osztályos tanuló lett.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: