keresés a weboldalon

Sikeres évadot zárt a Kvártélyház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres évadot zárt a Kvártélyház (Videó)

2013 szeptember 03 - kedd
Véget ért a Kvártélyház idei évada. Az utolsó nyári előadáson is telt ház volt, a színház az Anconai szerelmesekkel búcsúztatta a programokban bővelkedő két hónapot.

A  hetedik évad záró előadására is sokan érkeztek a Kvártélyházba. Az olasz slágerekkel telitűzdelt, rendkívül népszerű zenés darab a folyamatosságot jelenti, hiszen hét éve műsoron van. A számok azt mutatják: a nyári színházat szereti a közönség.

 – Az idei nyáron közel tízezer ember jött el a Kvártélyházba – összegzett Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere. – Ez is azt bizonyítja, hogy nemcsak a kőszínházat szeretik a zalaegerszegiek, a városkörnyékiek, a zalaiak és minden kedves vendégünk, hanem a nyári színházi előadásokat is. Ez örvendetes, úgy tűnik, hogy a színház varázsa működik itt Zalaegerszegen.


Ez a nyár minden korábbinál gazdagabb kínálatot hozott a Kvártélyházban. Az évad július 1-jén kezdődött az első ízben megrendezett kortárs művészeti fesztivállal, amely a színházi előadások mellett képzőművészeti és zenei élményt is kínált az érdeklődőknek.

– Örülök, hogy egy olyan elemmel bővült a nyári program a kortárs művészeti fesztivállal, amilyen még nem volt, sőt, amilyen talán az országban is kevés van – mondta Tompagábor Kornél, a Kvártélyház igazgatója. – És ezzel egy olyan programot kezdtünk, ami a nagyközönségnek ugyanúgy szól, mint a szakmának.  


A Kvártélyház idei premier darabja a Szomorú vasárnap volt, amely Seress Rezső életét és korát mutatja be, emellett látható volt két nagysikerű, 7, illetve 6 éve műsoron tartott zenés előadás, A padlás és az Anconai szerelmesek. Mindegyiken pótszékes telt ház volt.

Az idei nyári színházi évad különlegessége, hogy a Kvártélyház hét éves történetében ez volt az első esztendő, amikor nem kellett esőnapot a programba iktatni.

P.Á./B.P.

Tartalom megosztása: