keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sikeres négy év

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres négy év

2006 szeptember 19 - kedd
Parttalan politikai viták helyett konstruktivitás és a városért végzett munka jellemezte a közgyűlés tevékenységét az elmúlt négy évben. Ez nem jelenti azt, hogy nem feszültek egymásnak a vélemények, de a képviselők mindig Zalaegerszeg érdekeit vették figyelembe. Sikeres négy év van a testület mögött – fogalmazott dr. Gyimesi Endre polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a város önkormányzata megvalósította azokat a célkitűzéseket, melyeket maga elé tűzött. Az idei évben is kiegyensúlyozott a zalai megyeszékhely költségvetése, a környező városokhoz viszonyítva stabilabb a gazdálkodása. Nincsen működési hitele, csupán nagyon előnyös feltételekkel, fejlesztési bankhitelt vettek fel az elmúlt évben. A város költségvetésének főösszege meghaladja ebben az évben a 20 milliárd forintot.

A polgármester beszámolt arról, hogy a 30 éves, több nyelven beszélő, dr. Háry Andrást választotta a közgyűlés három évre a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatójává.
Zárt ülésen döntött a képviselő-testület a Kazinczy tér 2. számú ingatlanok, az Arany Bárány tömbbelső rekonstrukciójára kiírt pályázatra érkezett ajánlatokról. A munkát a K+K Bau Profil Kft. végezheti el: 178 millió forint (bruttó) eladási árral, amelybe számos tétel kerül beszámításra. Ezeken kívül a cégnek meg kell oldania az átkötést az Iskola köz és a Kazinczy tér között.

Gyutai Csaba alpolgármester beszámolt arról, hogy Zalaegerszeg is csatlakozik a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjrendszerhez. Segíti a város a számviteli főiskola önálló karrá válását, az idén az előkészítő, pluszkiadásokra 15 millió forintot biztosítanak a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványon keresztül. Az alpolgármester megjegyezte még: pozitív fordulat, hogy a zsinagóga melletti parkoló helyén mindössze egy 200 négyzetméteres cukrászda épül csak, zöldterületekkel körülvéve.

Tartalom megosztása: