keresés a weboldalon

Sikeres tesztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres tesztek (Videó)

2019 május 24 - péntek
Január végén indította el Magyarország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszeg belvárosában a Magyar Telekom. Azóta a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán is kialakítottak egy bázisállomást. Itt hétfőn már 5G hálózaton kommunikáló önvezető autókkal manővereztek. Az eddigi teszteredményekről ma tájékoztatták az újságírókat.

A hálózat megbízhatóan és stabilan működik. A fejlesztések hatására pedig egyre nagyobb csúcssebességek érhetők el – mondta Tremmel János. A hálózattechnológiai igazgató hozzátette: a tesztek abban segítik a szakembereket, hogy a szükséges finomhangolásokat elvégezzék.

dr. Tremmel János, hálózattechnológiai igazgató, Magyar Telekom:

Az ország kezdeményező szerepet vállal az ipari forradalom negyedik szakaszában – hangsúlyozta Kara Ákos. Az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár kiemelte: a kormány célja, hogy az 5G hálózat tekintetében is a világ legjobbjai között szerepeljünk.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár:

Balaicz Zoltán polgármester rámutatott: a város és a megye számára egyaránt komoly lehetőségeket és versenyelőnyt jelent ez a beruházás.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az 5G mobilhálózat a nagyobb átviteli sebességen túl a felhasználó elégedettségét is biztosítja majd. Emellett új megoldásokat hoz több iparág, köztük az agrár, a gépjármű, az energetika, valamint a közlekedés és az egészségügy, illetve az oktatás terén.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: