keresés a weboldalon

Sikeres volt a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres volt a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

2015 szeptember 07 - hétfő
Nagy sikert aratott hétvégén az első alkalommal rendezett Vadpörkölt és Borfesztivál. A szervezők a 3 napos programon elsősorban a térség vadászati értékeire hívták fel a figyelmet. A legnépszerűbb események egyikének a főzőverseny bizonyult.

Ínycsiklandó illatok uralták szombaton a Kisaludy utcát. Itt cégek, intézmények, egyesületek, baráti társaságok csapatai összesen 370 kiló vad- húsból főzték a pörköltet. A megmérettetésen a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület is igyekezett bizonyítani jártasságát a kondér mellett. Nagysolymósi Sándor vezetőedző a sikerük titkáról beszélt.


A Bang Bang és a Kölyök nevű zenekar nemcsak főzött, énekelt is a járókelőknek. Kanta Judit, a zenekar énekesnője elmondta, többszörösen ünnepelnek.

A csapatok külön-külön 7 kiló húsból gazdálkodhattak. Az egyéb hozzávalókról mindenki maga gondoskodott. Az elkészült ételeket 5 tagú zsűri értékelte.

Íz, illat, szín, állag, és harmónia: ezek voltak a legfontosabb szempontok. Goórné Lelkes Marianna mesterszakács megosztotta tapasztalatait.

 

A versenyen közel félszáz csapat vett részt. A szervezők remélik, hogy jövőre jóval többen neveznek a megmérettetésre. Balaicz Zoltán polgármester bízik abban, hogy Zalaegerszeg a vadgasztronómia fővárosa lehet.

A főzőverseny harmadik helyezettje a Stúdió Dekor , a második pedig a Windoor csapata lett. A megmérettetést a Zalaegerszegi Gasztrokultúrális Egyesület nyerte.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: