keresés a weboldalon

Sikeresen nyelvvizsgáztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeresen nyelvvizsgáztak (Videó)

2017 június 14 - szerda
Sikeres Zalaegerszegen a magyar – angol két tanítási nyelvű képzés. Ezt bizonyítja, hogy a 2009-ben indult oktatási formának köszönhetően 18 általános iskolás végzős tanuló szerzett idén májusban középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát. A fiatalokat, szüleiket és pedagógusaikat ma köszöntötték a Városházán.

8 évvel ezelőtt fél-fél osztályt, azaz összesen 36 diákot iskoláztak be a Petőfi Sándor, illetve a Dózsa György Általános Iskola két tanítási nyelvű képzésébe. Ennek sikere azóta töretlen. Jelenleg ugyanis a két intézményben közel 300-an tanulnak intenzíven angol nyelvet – tájékoztatott Makovecz Tamás, aki az oktatási forma indítását kezdeményezte.

A sikeres nyelvvizsgát tett diákok az ünnepségen élménybeszámolót tartottak. Mint mondták, rengeteget tanultak az elmúlt években, amit tanáraik ösztönzésének köszönhetnek. Bóbics Barnabás is hálás a pedagógusoknak.

A fiatalok után a szülők is beszámoltak a 8 év tapasztalatairól. Ezt követően a tanulók egy szál virággal köszöntötték pedagógusaikat.– A képzés kezdetén komoly kihívásokkal álltunk szemben, ám mára egy jól működő rendszert alakítottunk ki – mondta Bangó Tímea, a Dózsa György Tagiskola angol – történelem szakos tanára.

A rendezvényen a diákok nemcsak megszerzett nyelvvizsgájukat, hanem sikeres középiskolai felvételüket is megünnepelték. Ebből az alkalomból az intézmény tortával látta vendégül a résztvevőket.

V.D./K.M.

Tartalom megosztása: