keresés a weboldalon

Sikeresen szerepeltek a zalaiak a nemzetközi szakmai versenyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeresen szerepeltek a zalaiak a nemzetközi szakmai versenyen

2024 október 21 - hétfő
Sikeresen szerepeltek a zalaiak a nemzetközi tudáspróbán. A szakmák világbajnokságán 4 fiatal képviselte a vármegyét. A Korona Szalonban tartott ünnepségen Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

 

A WorldSkills Lyon versenyen ezúttal 69 országból 1382 tanuló mérte össze szakmai tudását. A magyar csapat tagjai 21 versenyszámban indultak, melyből 15 kategóriában éremmel zártak.

Vizlendvai László beszédében a mesterségek fontosságára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: a szakképzett munkaerő napjainkban nélkülözhetetlen.

Mrakovics Olivér webfejlesztő versenyszámban aranyérmes, s ezzel világbajnok lett. Eredményével a Nemzet Legjobbja címet is elnyerte.

Az ünnepségen a versenyen részt vett másik 3 zalai fiatalt is díjazták. A kiemelkedő teljesítményükért kiválósági minősítést kapott Hegyi Eszter szépségápolás kategóriában, valamint Vörös Balázs víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában. Losonczi Péter villanyszerelőként a 26. helyezést érte el.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: