keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sikerkönyvek fillérekért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikerkönyvek fillérekért

2007 február 06 - kedd
A 2007-es esztendőben is számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár, de a korábban nagy népszerűségnek örvendő rendezvények ugyancsak folytatódnak az idén. A részletekről Nitsch Erzsébet, a könyvtár igazgatóhelyettese, valamint Horváth Anikó gyermekkönyvtáros adott tájékoztatót.

Február 19. és 24. között az intézmény leselejtezett dokumentumaiból könyv, valamint folyóiratvásárt tartanak a könyvtárban. Ezt ajánlatos szem előtt tartania minden olvasónak, hiszen a könyvtár nyitva tartása alatt jelképes áron, értékes kötetekhez lehet hozzájutni. Március 12-én a Nők Lapja újságírója, Schäffer Erzsébet lesz a könyvtár vendége, akit életpályájáról, tapasztalatairól, valamint eddig megjelent köteteiről kérdezhetnek a hangulatos találkozó résztvevői. Március 20-án rendezik az immár hagyományosnak mondható könyv-, és könyvtárhasználati vetélkedőt, melyen a város középiskolái nevezhetnek. Megtudtuk, a korábbi időszakokhoz hasonlóan újra meghirdetik az intézményben azt az internetes tanfolyamot, melyre kezdő, valamint haladó számítógép-használók jelentkezését várják. A következő kurzus várhatóan március elején indul, melyért 2000 forintot kell fizetni. A 20 órás tanfolyamra bárki beiratkozhat, jelentkezni pedig 2007. február 28-ig lehet.

Nitsch Erzsébet elmondta: tervezik egy olyan kurzus elindítását is, melynek keretében az elektronikus ügyintézés alapismereteit sajátíthatják el a tanfolyamra jelentkezők, így információt kapnak például az elektronikus adóbevallás, a szociális alapú szolgáltatások, illetve az internet segítségével történő tanulás lehetőségeiről.
A gyerek számára is rendkívül sok programot kínál a könyvtár. Januárban a farsangolók napja keretében álarckészítő versenyt szerveztek a nebulóknak, de emellett a fiatalok megismerkedhettek a hűtőmágnes, illetve a gyöngykosár-készítés kulisszatitkaival. Szintén januárban nagy sikerrel szervezték meg a versmondó versenyt, melyre ebben az esztendőben 120 gyermek jelentkezett. Itt hat és tíz év közötti nebulók álltak a zsűri elé, akik valamennyien az előzetesen megadott versek közül kiválasztott művet adtak elő.

Az intézmény munkatársai arról is tájékoztatták lapunkat, hogy a József Attila Emlékkörrel közösen, a könyvtár 2007. március 31-én szervezi az idei József Attila versmondó verseny városi fordulóját, melynek megyei döntőjének – 2007. április 14-én – Lenti ad majd otthont. Ugyancsak a gyerekeket célozták meg az Olvasó manó nevet viselő könyvolvasási versennyel, ahol 10 meghatározott kötetet kell elolvasniuk a fiataloknak, majd a témákból összeállított feladatsort iratnak meg velük. Az olvasást népszerűsítő játék eredményhirdetéssel zárul, amelynek vendége Scheer Katalin, a Nefelé című könyv szerzője lesz. (P. Sz.)

Tartalom megosztása: