keresés a weboldalon

Sikerült nekik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikerült nekik (Videó)

2017 augusztus 02 - szerda
Egy várost felsőoktatásának színvonala is minősít – fogalmazott Balaicz Zoltán a felvételi ponthatárok kihirdetése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. A polgármester jelezte: a zalai megyeszékhelyen működő karokra összesen 320 hallgatót vettek fel.

Zalaegerszeg önkormányzata jó kapcsolatot ápol a felsőoktatási intézményekkel. Az itt tanuló diákok a városi közélet fontos szereplői – hangzott el a tájékoztatón. Emellett meghatározó feladat a szakemberek utánpótlása a településre váró fejlesztések kapcsán. Ezt a helyi képzések kiváló színvonalon biztosítják – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karára 177 hallgató került be – mondta Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ dékánja.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára 106 diákot vettek fel – jelezte dr. Császár Gabriella, a PTE ETK ZKK igazgatója.

A mechatronikai mérnöknek jelentkezők közül idén 37 fiatal örülhetett a ponthatárok kihirdetésekor. Az államilag finanszírozott oktatásban résztvevők háromnegyede duális képzésben kezdi tanulmányait. Szeptembertől azonban egy pályázati sikernek köszönhetően új kutatási lehetőségek is várják a fiatalokat – számolt be Dr. Szalai István, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetének dékánja.

Az intézményvezetők felhívják a figyelmet: azoknak is van még lehetőségük a továbbtanulásra, akik első körben nem jártak sikerrel. A pótfelvételi határideje augusztus hetedike. Ez a lehetőség csak önköltséges formában vehető igénybe ám érdemes megpróbálni, mert – ahol van államilag finanszírozott forma – jó tanulmányi eredmény esetén lehet váltani.

Sz.É./K.M.

Tartalom megosztása: