keresés a weboldalon

Sima volt a 13.

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sima volt a 13.

2010 január 10 - vasárnap
Zalakerámia ZTE KK – Salgótarjáni KSE 111-63 (35-13, 24-20, 34-15, 18-15) NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.500 néző. Jv: Kapitány, Márton, Szabó G. ZTE: Hinnant (7/3), Watson (13/3), Kámán (11/3), Wilson (29/6), Trepák (16). Csere: Tóth Á. (10), Simon (2), Gáspár (9/3), Baki (9/3), Horváth B. (3/3), Bödör, Délity (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Salgótarján: Sebők (4), Gorszkij (11), Sirutavicius (6), Hartvich (15), Balikó (8). Csere: Bajramovics (7), Szabó Z. (12/6), Kiss K., Gál K. Vezetőedző: Walke Károly

Megilletődötten kezdett a vendégcsapat. Rosszul védekezett, alig tudott kialakítani dobóhelyzetet, s azokat is elhibázta. Ugyanakkor a hazaiak tetszés szerint érték el kosaraikat. Már 11-0 volt, amikor a tarjániak büntetőből első pontjaikat szerezték, a 4. perc végén.

Ezt követően is azonban uralta a játékot a hazai csapat, 21-2-re vezetett, amikor a vendégeknél Szabó hárompontost szerzett. 30-5 is volt az állás, majd a negyed végén a kissé feltámadó vendégek kosaraival is 35-13-a mutatott az eredményjelző. A második játékrészben kiegyenlítettebb játék folyt, de ekkor már Trepákon kívül a légiósok sem voltak a pályán. Azaz csak magyarok játszottak.

Az 5. percben 47-27 volt az állás. A 7. percben aztán Kyle Wilson, majd Trepák is visszatért, sőt az utolsó két percre Watson és Hinnant is, s a ZTE újból meglódult, ismét nőtt a különbség. A nagyszünet után ismét a legjobbjaival lépett pályára az egerszegi csapat, a 4. percben egy 17-4-es rohanás utánmár 75-37-re alakult az eredmény. Ekkor a vendécsapat időt kért, de nem tudta megtörni a hazaiak lendületét. A 8. percben már 46 pont (89-43) volt a különbség.

A harmadik negyed 93-48-as befejezése már biztossá tette, hogy idő kérdése, a hazaiak mikor érik el a bűvös 100 pontot. A befejező játékrész 2. percében már ismét magyar ötös volt a pályán, azzal hogy már Kámán és Trepák is a kispadon ült, viszont Horváth Balázs „bekéreszkedett”.

Tóth Ádám büntetőjével a 3. perc közepén már megvolt a 100 pont. (100-50) Az utolsó négy percben aztán már a hazaiaknál mindenki szóhoz jutott. Óriási ujjongás közepette Horváth Balázs hárompontosával 107-59-re alakult az eredmény, majd még felváltva esett pár kosár. A Zalakerámia ZTE-nek a sorrendben 13. győzelem megszerzése nem okozott gondot a szerény képességű vendégekkel szemben.

Vélemények

Walke Károly, a Salgótarján vezetőedzője: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani, egyrészt, mert nem voltunk kellően felkészülve, illetve az irányítóposzton hiányosak vagyunk. Így nem volt olyan játékosom, aki megfelelően játszatni tudta volna a csapatot, másrészt pedig a magyar bajnokság egyik legjobb csapata ellen kellett pályára lépnünk.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE csapatkapitánya: -Tudtuk, hogy jobb csapat vagyunk a Salgótarjánnál, valamint azt is, hogy ha jól védekezünk, akkor sok könnyű kosarat fogunk szerezni a mérkőzésen. A találkozó előtt kicsit tartottam a „kötelező győzelem” kategóriás összecsapástól, de a parádés kezdésünk hamar megnyugtatott.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE sportigazgatója: – Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy különbséggel győzünk a salgótarjáni csapat ellen, de a játék minden elemében jobbak voltunk a vendégeknél. Komolyan vettük a mérkőzést, nem becsültük le ellenfelünket, és ennek is köszönhető, hogy hamar eldöntöttük a találkozót.

 

Patonay Imre, a Zalakerámia ZTE szakmai tanácsadója: – Tartottam a mérkőzéstől, mivel a hosszabb szünet utáni első találkozónkat játszottuk. A közönség várja a jó produkciót, nekünk pedig az volt a célunk, hogy minél több játékosunk pályára tudjon lépni. Ez szerencsére sikerült, bár a találkozó hangulata a nagy pontkülönbség miatt elmaradt a tavaly év végitől. Tudjuk, hogy a hétvégi ellenfelünk bravúrgyőzelmet aratott, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, továbbra is tesszük a dolgunkat, és természetesen Kaposváron is szeretnénk megőrizni veretlenségünket.

(Zala-Lap, B.M. – L. D.)

Tartalom megosztása: