keresés a weboldalon

Sírból visszahozott győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sírból visszahozott győzelem

2009 március 15 - vasárnap
Dombóvár KC – Zalakerámia ZTE 92-101 (22-24, 26-15, 19-17, 17-28, hosszabbítás 8-17) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Dombóvár, 1000 néző. Jv.: Kapitány, Kiss, Téczely.

Dombóvár KC: LeGrange (18/3), Adams (18/6), Deák (3/3), Szőke (5), Clark (10). Csere: Bódi (15/3), Dill (23/6). Edző: Bálind József

Zalakerámia ZTE: Hinnant (28/18), Kámán (16/9), Jones (12), Wilson (14/6), Helbich (24/3). Csere: Simon (2), Tóth Á. (2), Trepák (3/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A találkozót jól kezdte a vendégegyüttes, jó ritmusban támadtak, és sikerült megakadályozniuk, hogy a hazaiak lerohanják és sok 3 pontost dobjanak. A második negyedtől a hazai csapat átvette a játék irányítását. A mérkőzés ezen szakaszában szenvedett a Zalakerámia ZTE, védekezésben és támadásban egyaránt felejthető teljesítményt nyújtott. A találkozó hajrájához úgy érkeztek a csapatok, hogy a dombóváriak már 14 ponttal vezettek, és biztos győztesnek látszottak.

Ám a vendégeknél erről Hinnant másképp gondolkodott, zsinórban dobott 4 triplát, az utolsóval egyenlítettek a zalaiak. Következett a hosszabbítás, ekkor Kámán Tamás percei következtek. A válogatott bedobó ekkor dobta tripláit, ami biztonságot adott a csapatnak. A zetések nagyon fontos győzelmet arattak, és ezzel továbbra is harcban vannak a legjobb nyolcba kerülésért.

Értékelés

Bálind József, a Dombóvár KC vezetőedzője: – A sorsunk sokszor nem a saját kezünkben van.

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Többször lehetőségünk lett volna a tízpontos hazai előnyt ledolgozni, de amikor feljöttünk, a Dombóvár KC rendre megrázta magát. A hajrában bejöttek a tripláink, a hosszabbításban pedig már nálunk volt a lélektani előny.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – A sírból hoztuk vissza a győzelmet. A sikerhez kellett Hinnant nagyszerű dobóteljesítménye. Győzelmünk azért is értékes, mert végig nagy bírói nyomás alatt játszottunk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: