keresés a weboldalon

Skóciai versenyre készülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Skóciai versenyre készülnek

2008 december 18 - csütörtök
Folyamatos nyilvánosság mellett kívánnak felkészülni a nyáron Skóciában rendezendő nemzetközi környezetvédelmi versenyre a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjai. A sajtó megjelenések szorgalmazásának oka, hogy az idei téma a média szerepe a környezetvédelmi nevelésben, szemléletformálásban.

– A munkát már elkezdtük, melyhez partnernek szeretnék megnyerni a helyi és országos írott és elektromos médiát, melyek nyomon követhetnék az előkészülteket, a projekt összeállítását, és a versenyt – mondta Szlávecz Tamás felkészítő tanár. – A diákok azért is megérdemelnék a közszereplést, mert nagyon sokat dolgoznak és szép eredményeket értünk már el a korábbi években a nevezett versenyen. Az idén a munkában pluszt jelent, hogy a projektet egy másik ország csapatával közösen kell elkészíteni.

Érdekes feladat lesz majd mozaikokból, több ezer kilométer távolságról összeállítani a bemutatót. Ennek érdekében már felvettük a kapcsolatot a görög, a kínai és az amerikai résztvevőkkel. Akár több csapattal is neveznénk. Természetesen számítunk a korábbi versenyek során minket támogató cégekre is, illetve újakat is bevonnánk éppen annak kapcsán, hogy mit tesznek saját házuk táján a környezetvédelmért.

– Hol tartanak a munkában?
– Anyagot gyűjtünk a közelmúltban Magyarországon előforduló környezetvédelmi botrányokról. Országos és helyi esetek is érdekesek számunkra, akárcsak azok a visszaélések, melyekre amerikai barátaink hívták fel a figyelmet, és annak idején nagy sajtóvisszhangot kaptak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: