keresés a weboldalon

Sok jó ember egy helyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sok jó ember egy helyen

2010 szeptember 12 - vasárnap
Immár negyedik alkalommal mutatkoztak be a város lakóit szolgáló szociális szolgáltatások az Ady-iskola udvarán rendezett „Őszi kavalkád” programban. Az egyre több érdeklődőt vonzó délutánon remélhetőleg sokan találtak segítő kezekre. Mindezt kellemes, minden korosztályt szórakoztató műsorral körítve.

A rendező, a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, Unyi János köszöntötte a résztvevőket és a támogatókat. Dr. Gyimesi Endre polgármester, fővédnökként szólt és ismerte el a szociális szféra munkáját.

A hagyományosnak mondható kiállítók (Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, Zala Megyei Igazságügyi Hivatal, telefonos lelkisegély szolgálatok, gondozási központ, Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, Vöröskereszt, Retro 73 Kulturális és Ifjúsági Egyesület, Kábítószer Egyeztető Fórum, Bogáncs Állatmenhely), mellett új arcok is feltűntek.

Így életpálya tanácsadást kaphattak a fiatalok, az ökológiai gazdálkodásra, mint életminőség javító lehetőségre hívta fel a figyelmet a dötki ökorégió alapítvány. Mód volt az egészségmegőrzés jegyében szűrővizsgálatokon részt venni, sportban megmérettetni, ajándék gyümölcsöket majszolni.

Szintén újdonság volt a várost bemutató, középiskolások számára kiírt fotópályázat és a Kavalkád Kupa, melynek első győztesként a Zrínyi-gimnázium csapata jegyezhető.
– Évről évre többen jönnek a rendezvényre, minél inkább terjed a híre – mondta Mészáros Ágnes főrendező, aki pozitív visszajelzésként értékelte azt is, hogy rendre akadnak új ügyfelek, akik a kavalkád során jutottak az őket segítő információkhoz.

– Minden évben próbálunk újítani is. Most a középiskolásokat céloztuk meg a fotópályázattal és a Kavalkád Kupa kosárlabda tornával. Ezeken egyelőre kevés résztvevő volt, be kell járatódni a dolognak. Ki kell emelnem az önkormányzati bizottságoktól kapott segítséget, ami lehetővé teszi, hogy színvonalas körítést tudjuk biztosítani a komoly cél, a szolgáltatások bemutatás mellé.

Nemcsak informálódásra, hanem helyi segítségnyújtásra is volt lehetőség. Közel harmincan adtak vért, és sokan vásároltak a hajléktalan szálló lakóinak munkájával készült ajándéktárgyakból, mellyel egyben a további, rendszeres foglalkoztatást, ezzel a rehabilitációs esélyeket növelték.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: