keresés a weboldalon

Söpörjünk végig a városon! – Köztisztasági akció az Egerszeg Fesztivál előtt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Söpörjünk végig a városon! – Köztisztasági akció az Egerszeg Fesztivál előtt

2011 május 09 - hétfő
Söpörjünk végig a városon! Ezzel a felszólítással hívta köztisztasági akcióra szombaton a lakosságot, intézmények, helyi közösségek képviselőit a város önkormányzata, valamint a Zala Depo és a Városgazdálkodási Kft. A program elsődleges célja az volt, hogy megtisztítsák a belvárost a közelgő Egerszeg Fesztivál előtt.

A Dísz téren gyülekeztek reggel a szemétszedésre vállalkozó csapatok. Regisztrációval és rövid eligazítással indult a köztisztasági akció, majd Gyutai Csaba mondott köszönetet valamennyi önkéntesnek. Elárulta a polgármester azt is, hogy nem az önkormányzat ötlete volt a közös szemétgyűjtés, a nemrégiben alakult Vállalkozói Szenátus ülésén vetődött fel az elgondolás.

– A Vállalkozói Szenátus egyik tagjának, az OTP helyi igazgatónőjének ötlete volt egy nagy köztisztasági akció elindítása a városban. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Több százan gyűltünk ma össze, hogy közösen megtisztítsuk közterületeinket – fogalmazott a polgármester. – Nem alkalmas ez az akció arra, hogy folyamatosan így tartsunk rendet a belvárosban, mindenképpen jó viszont arra, hogy felhívjuk a város közvéleményének figyelmét a rendre és tisztaságra.

Gyutai Csaba az önkormányzat csapatát vezette végig a belvároson. Rajtuk kívül még öt csapat – sportolók, újságírók, a Zala-Depo, a Városgazdálkodási Kft, a Zalavíz Zrt, valamint a zalai kormányhivatal munkatársai – szállt harcba a szeméttel.

– Elsősorban a belvárosi területekre koncentrálunk. Seprűket, lapátokat, szemeteszsákokat és kesztyűket kaptak a csapatok – fűzte hozzá Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője. – Mindenképpen szeretnénk hagyományt teremteni ebből a köztisztasági akcióból. További célunk a belvároson kívüli területekre is kiterjeszteni az együttes munkát.

A csapatok több órán át járták a belvárost: gyűjtöttek is szemetet jó néhány zsákkal. A találkozó a Dísz téren volt, ahol a frissítő és pogácsa mellett szabadtéri műsorok is várták az önkénteseket.

– frau –

Tartalom megosztása: