keresés a weboldalon

Sörivóknak való (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sörivóknak való (Videó)

2017 szeptember 25 - hétfő
Hetedik alkalommal rendezték meg a Zalaegerszegi Sörfesztivált. A háromnapos rendezvényen sörkülönlegességekkel, koncertekkel és vidámparkkal várták a vendégeket.

Közel 50 fajta bel- és külföldi, köztük hazai kézműves sörökkel fogadták a fesztiválra látogatókat. Az eddigi Októberfeszt néven ismert programsorozat idén átalakult, melynek következtében a sör központi helyre került – mondta Székedli Bertold, a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület elnöke, majd hozzátette.

Elekes Ferenc 3 éve foglalkozik hobbi szinten sörfőzéssel. Most új vállalkozásként Zalaegerszegen megnyitotta főzdéjét, s augusztus óta több étteremben, illetve kiskereskedelmi egységben kaphatók felsőerjesztésű készítményei.

Több különlegességet kóstolt már Baracskai Sándor. Mint mondja, elégedett ezzel az új itallal.

A városvezetés a 770 éves évforduló alkalmából igyekezett minél jobban megmutatni a megyeszékhely gasztronómiai arcát. Ennek megfelelően már megjelent a szarvasból készült kolbász és a zalaegerszegi csokoládé. Az üzem létrehozása egy zalaegerszegi címkével ellátott sört is eredményezhet. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

A rendezvény elmaradhatatlan része volt a vidámpark. Így míg a felnőttek az alkoholos italok közül válogattak, addig a gyerekek különböző játékokkal foglalták le magukat.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: