keresés a weboldalon

Sorozatban harmadszor nyert és már harmadik a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sorozatban harmadszor nyert és már harmadik a ZTE KK

2016 december 09 - péntek
Sűrű lett a programja a Zalakerámia ZTE KK kosárlabdacsapatának, akik röpke tíz nap alatt három fontos mérkőzést is játszanak. Ebből kettőt mer letudtak Mohácsiék, amely közül a legfontosabb a Falco KC elleni hazai rangadó volt.

A telt ház előtt lejátszott mérkőzésen a vendégek kezdtek jobban és az első negyedben vezettek. A második negyedtől igazi csapatjátékot mutatott be a ZTE és harminc pontot szórva a félidőben már ők vezettek. A harmadik negyedben még megpróbált fordítani a Szombathely, de a remekül védekező Norfleet és Benke és a kiválóan dobó Ubilla vezetésével visszaverték a próbálkozásokat és növelték előnyüket. A hajrában Govens próbált meg mindent, hogy csapata felzárkózzon, de ezen az estén ez kevésnek bizonyult. Szabó és Drungilas pontjai nagyon sokat értek a végén és Ubilla nyugodtsága is nagyon kellett a 90-82-es fantasztikus sikerhez. Nem sokat pihenhetett Bencze Tamás együttese, ugyanis kedden már az újonc Vasas otthonában kellett bizonyítaniuk jó formájukat. A fővárosiak az első negyedben minimális előnnyel vezettek. A második negyedtől már a ZTE uralta a játékot és Norfleet remek hármasaival (összesen hatot szerzett a találkozón) fokozatosan szakította le ellenfelét. A nagyszünet után állandósult a 8-10 pontos vendégvezetés. A záró negyedben az amerikai Pacher vette vállára a fővárosi csapatot és pontjaival zárkózott a Vasas. A 35. percben Drungilas megkapta második technikaiját és így a kiállítás sorsára jutott, ami annyit jelent nem játszhat a következő bajnokin. A hajrában Mohácsi és Szabó hármasaival biztosította be 96-87-es győzelmét a ZTE KK és így három mérkőzés óta veretlen. Fővárosi sikerével Bencze Tamás együttes a harmadik helyre jött fel a tabellán.

A folytatásban még két mérkőzés vár a zalaiakra, amelyek közül az elsőt vasárnap 16 órától a MAFC ellen vívják majd a fiúk.

Jóna István

Tartalom megosztása: