keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sószobát avattak a Szent László úti óvodában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sószobát avattak a Szent László úti óvodában

2005 október 14 - péntek
A Szent László úti óvoda nevelőinek fontos célkitűzése az egészséges életmódra tanítani a gyermekeket. Nevelési programjukat jól szolgálja az intézményben kialakított sószoba, melyet ünnepélyes keretek között avatott fel dr. Gyimesi Endre polgármester.

A meghívottakat az óvodások műsora köszöntötte, majd Őriné Both Márta, a tagóvoda vezetője számolt be fejlesztésükről. Mint elmondta, évekkel ezelőtt elhatározták, hogy kialakítanak egy sószobát az óvodában, a megvalósítás azonban eddig váratott magára. A sószoba végül 250 ezer forintból készült el az önkormányzat oktatási bizottsága, a Mol Rt., és a Zala Volán Rt. jóvoltából.
A kis helyiségben párolgó só a légúti betegségek tüneteinek enyhítését, illetve azok megelőzését szolgálja majd. A sószoba kialakítását tanácsaival segítette dr. Kopeczky Ildikó, a városrész gyermekorvosa, akit a jövőben arra kérnek az óvónők, hogy működjön közre a felvilágosító munkában.

Dr. Gyimesi Endre avatóbeszédében kitért arra, hogy idén 200 millió forintot meghaladó összeget fordított az önkormányzat a város óvodáinak és iskoláinak fejlesztésére. Ennek ellenére örvendetes, hogy a helyi cégek is segítik a környezetükben működő intézményeket. Köszönetet mondott a Mol Rt-nek és a Zala Volánnak, majd a jelen lévő vezetőkön keresztül azt javasolta az ott dolgozóknak, hogy válasszák gyermeküknek a Szent László úti óvodát, amely – mint fogalmazott – a város egyik legjobb adottságokkal rendelkező intézménye.

Tartalom megosztása: