keresés a weboldalon

Sportolhatnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportolhatnak (Videó)

2016 október 12 - szerda
Multifunkcionális ovis sportpályát avattak két zalaegerszegi óvodában kedd délután. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány és a zalaegerszegi önkormányzat összefogásával megvalósult kezdeményezés a legkisebbek fejlődését szolgálja. Az átadókon elhangzott, hogy ez a fajta ovi-sport program a világon egyedülálló.

– Elsődleges célunk, hogy támogatást nyújtsunk az óvodás korú gyermekeknek a különböző mozgásformák és sportolási lehetőségek elsajátításához – mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke. Az alapítvány emellett nagy figyelmet fordít az utánpótlás nevelésre. Ezért az óvónők szakszerű felkészítését is vállalta.

Az öt éve tartó programban a futball és az általános testnevelés mellett tenisz-, kézi-, kosár- és tollas oktatás is helyet kapott. Emellett a pálya- és eszközhasználat elsajátítása után az óvodapedagógusok a különböző sportágakon túl a specifikus testnevelés alapjait is megtanulták.

– A kertvárosban fontosnak tartjuk, hogy minden egészségre nevelő kezdeményezéshez valamilyen formában csatlakozzon a városrész – hangsúlyozta Orosz Ferencné önkormányzati képviselő.

A Csillagközi óvoda mellett a belvárosi Kosztolányi téri Tagóvoda is gazdagodott ilyen pályával. Így már négy intézményben fejleszthetik a legkisebbeket ezzel a speciális módszerrel Zalaegerszegen. Az ünnepségeken elhangzott még, hogy az önkormányzat további óvodák számára szintén megpályázta ezt a lehetőséget és bíznak a további kedvező együttműködésben.

Gy.Sz./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: