keresés a weboldalon

Sportos problématérkép: Balogh Gábor országjáró konzultációs körúton

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportos problématérkép: Balogh Gábor országjáró konzultációs körúton

2011 február 28 - hétfő
Zalaegerszegen járt a hétvégén Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója. Az egykori Európa- és világbajnok öttusázó országjáró megyei konzultáció-sorozata keretében látogatott a zalai megyeszékhelyre, ahol találkozott a helyi sportvezetőkkel, majd megtekintette a ZTE-Haladás labdarúgó mérkőzést. Az egykori olimpikon jövetele céljáról azt mondta: a 19 megyét érintő párbeszédsorozat lényege, hogy a helyi kilátásokról tájékozódva létrejöjjön egy komplex, települési szintre lebontott sportügyi problématérkép. Balogh Gábor hozzátette: csak erre épülhet a megyei és helyi sportélet gondjait orvosló sportfejlesztési stratégia.

Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, Európa- és világbajnok öttusázó, többször volt az év sportolója is; jelenleg a miniszterelnök sporttanácsadójaként dolgozik. Az elmúlt hónapokban a megyeszékhelyeket járta, találkozott a hazai sportélet és a városok vezetőivel, aktív szereplőivel. Mint elmondta: a megyei konzultációsorozat szeretné feltárni a helyi problémákat és a fejlesztések lehetőségeit, mert az együttműködés segít a nehézségeken való túljutáson és a problémák megoldásában. Ezért az egyeztetések során szóba kerülnek a sportlétesítmények fejlesztésének és fenntartásának problémái mellett a versenysport, a szabadidősport, a diáksport és az utánpótlás-nevelés előtt álló kihívások is. A főtanácsadó szerint a sport a kormányprogram fontos része, így rendkívüli jelentősége van annak, hogy az európai uniós forrás-felhasználások és a Széchenyi-terv megvalósítása előtt a vidéki emberek problémáit feltárják, és ezek alapján körvonalazzák a fejlesztési irányokat. Mint mondta: csak így lehet egységes fejlesztési programot kidolgozni, amely minden megyének, régiónak segítséget tud nyújtani.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a konzultáción kiemelte: örül annak, hogy a kormányzat egy egészséges, sportos Magyarországban gondolkodik, és reméli, hogy a feltételek és a támogatások is rendelkezésre állnak majd az ehhez szükséges fejlesztésekhez. A zalai megyeszékhelyről szólva hozzátette: Zalaegerszegen több olyan kezdeményezés is van, amely sikeresen szolgálja az itt élők sportolási igényeit. A polgármester példaként említette a Mozdulj Egerszeg-programot és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket. Mint mondta: számukra nem csak a nagy csapatok, illetve a már működő sportklubok, nagy múltú sportágak fontosak; szeretnék támogatni a tömegsportot, illetve a fiatalok mindennapos testnevelését, sportolási lehetőségeit is.

 A sajtótájékoztatót követően a helyi sportvezetők, klubok képviselőinek részvételével kezdődött fórum: a beszélgetések során terítékre kerültek a helyi problémák, kérdések.

T.SZ.É.

Tartalom megosztása: