keresés a weboldalon

Sportosak a békeligetis diákok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportosak a békeligetis diákok

2009 november 25 - szerda
Nagy mozgásigénnyel bír a Békeligeti iskola néhány diákja. Ez gyorsan szemet szúrt a testnevelő tanároknak. Így amellett, hogy rendszeres és szép eredményeket produkáló résztvevői a tanulásban akadályozottak számára hirdetett sportversenyeknek, két éve már kötélugró csapattal is büszkélkedhet az intézmény.

Szíver Krisztina tanárnő vállalta, hogy megismeri az ehhez szükséges speciális oktatási anyagot. Segítségére volt ebben a zalaegerszegi Speed Kötélugró Klub és a Szombathelyi kötélugrók vezetője. Az alapfeladatokat azóta számos ötlettel gazdagították, sőt az alsósok és felsősök alkotta csapat önszorgalomból is képzi magát a napközi idején, mint a tanárnő mondta, önmagukat folyamatosan fejlesztve.

Közülük is kiemelkednek a Fincza testvérek, akik nagyon tehetségesek és kreatívak. A 15 fős csapat az iskolai rendezvények mellett városi kulturális és sport programokon is bemutatkozott már. Látványos munkájukat a „Nyújtsd a kezed!” közhasznú alapítvány is támogatja.

– A tanulók képességei egy bizonyos szintig fejleszthetők. Ezért a gyakorlatokat különböző eszközökkel kombinálva tesszük változatossá. Így tornaszerek, füles és ugráló labda alkalmazása sok variációra nyújt lehetőséget – mondta a tanárnő. A kötélugrás mellett más sportágban sem vallanak szégyent a gyerekek. November közepén egy Nagykanizsán rendezett megyei versenyen értek el első helyezést sorváltóban.

Atlétikában pedig országos bajnokokkal is büszkélkedhetnek. Legközelebb december 3-án Keszthelyen állnak rajthoz az iskola diákjai a Zala Megyei Parasportnapon. A tanárnő elmondta, a rendszeres mozgás pozitívan hat a tanulmányi eredményre, ezért is igyekeznek mindennap valamilyen sportolási lehetőséget kínálni a heti háromszori testnevelés óra mellett.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: