keresés a weboldalon

Sportpályát avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportpályát avattak (Videó)

2016 szeptember 30 - péntek
Kosárlabda pályát avattak péntek délelőtt a Zrínyi Gimnázium udvarán. A legújabb sportlétesítményt – mint ahogy eddig is – a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjaival közösen használják majd a tanulók. A beruházást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségén kívül helyi vállalkozók és a város támogatta.

Az iskola sok évtizede élen jár a mozgás népszerűsítésében. Horváth Attila, a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója a múltat idézte fel és kitért arra, hogy a gimnázium a kosárlabda, valamint a sport bölcsője és fellegvára marad.

A szabadtéri kosárlabda pálya programnak és a társasági adófelajánlásoknak köszönhetően került 2 mobil félpálya és palánk az udvarra. Mészáros Richárd testnevelő szerint a tanulók sokat profitálnak abból, hogy a válogatottak edzői is segítik munkájukat.

A közel 20 milliós beruházáshoz az önkormányzat 2, 8 millióval járult hozzá. Balaicz Zoltán polgármester egy későbbi támogatást is ígért az intézménynek.

Az ünnepi köszöntőt követően az iskola diákjai barátságos meccsre hívták tanáraikat. Ezután a zrínyisek a Petőfi iskola lánycsapatát fogadták a megújult pályán.

M.E./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: