keresés a weboldalon

Sreit Nóra Natália: Divat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sreit Nóra Natália: Divat

2011 október 18 - kedd
Divat. Mindenkinek mást jelent. Definíció szerint a divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja.

Sajnos manapság túl nagy hatást gyakorol a mindennapokra is. Persze, ha végignézünk egy divatbemutatót leesik az állunk, látván azt a sok csodaszép, neves tervezők által kreált ruhát. De ha a hétköznapokban körbe nézünk, észrevesszük, hogy lassan már nem lesz különbség lány és fiú között, 14 éves és 24 éves között. Elképedve, és szörnyülködve látom, hogy egyre több fiú hord fülbevalót és testhez simuló ruhákat, fest hajat, sőt körmöt, ne adj’ Isten sminkel. Eközben pedig mindenhol azt halljuk, hogy a természetes a szép és DIVATOS. Nos, akkor ezek után, a lányok, hogyne kennének magukra több réteg sminket, ha azt látják, hogy lassan már a fiúk is ugyanolyanok lesznek, mint ők. Lehet, hogy naiv vagyok, de próbálom magam azzal nyugtatni, hogy a sok 14 éves is kislány azért hord felhőkarcoló nagyságú magas sarkút, hogy valahogyan más legyen, mint a fiúk. Persze, ezt talán én magam sem hiszem el, de ez egy másik tészta… De hogyan jutottunk idáig? Persze, Barbie szerelme Ken is szépfiú, de neki azért nincs szőre, mert egy baba! Fiúk, vegyétek észre magatokat! Az nem imponál, ha kevesebb szőr van rajtatok, szőkébb a hajatok, vékonyabb a szemöldökötök, mint a lányoknak. Legutóbbi megdöbbenésem egy drogériában ért. Én, mint 18 éves LÁNY, bőszen válogattam az alapozók és szemceruzák közül. Tanácstalan voltam, mert ahogy ez lenni szokott, jó minőséget szerettem volna jutányos áron. Már ott tartottam, hogy az egyik eladó segítségét kérem, mire egy fiú(!) odajött hozzám, mivel az ő szavaival élve, látta rajtam, hogy hezitálok, és elkezdte részletezni, hogy ezt és ezt a fajtát vegyem, mert a barátnőjével mindketten ilyet használnak és bevált. Én pedig bárgyún mosolyogtam, megköszöntem a tanácsot és a javasolt márkával kosaramban távoztam a tett helyszínéről. Mellékesen megjegyzem, hogy nekem is bevált az alapozó. Szóval, igen, ez a helyzet napjainkban…A fiúk hatalmas léptekkel nőiesednek. Csak az a szörnyű, hogy nyilván nem lenne ez a jelenség, ha a lányok a (magas) sarkukra állnának és megállj-t parancsolnának az erősebb (? – most már ebben sem vagyok biztos) nemnek.

Nyilván nem azt mondom, hogy a fiúk legyenek igénytelenek, sőt, igenis adjanak magukra. De ne úgy tegyék, hogy közben minden férfiasságukat elveszítik. Régen is igényesek voltak a férfiak, mégis, ha ránéztek egy nőre, egy pillantásuktól megremegett a lányok lába. Ma pedig már nem, hogy nem remeg meg a lábunk, de kinevetjük őket, mert ők adnak tanácsot smink ügyben. Ne ijedjünk meg, természetesen még mindig többségben vannak a férfias férfiak, de sajnos egyre több fiú szeretne Ken lenni. És a Barbie típusú lányoknak lehet, hogy ők tetszenek, de hahóóó, itt vagyunk mi, nem Barbie-k is! Szóval fiúk kapjátok össze magatokat, és növesszetek borostát, mert az bizony szexi!

IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság

Tartalom megosztása: